Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 18.02.2019 01:23

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 18.01.2012 23:24 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 02.09.2010 00:27
Viestit: 11
Tervehdys,

Juuri intistä päässyt kaveri soitteli ja pyysi (käski) pistämään kasaan jonkinlaista seikkailun tynkää, otsikossa mainittu teos lojui pöydällä joten möläytin, että josko tollanen kävis. Kävihän se ja viikonloppuna ois tarkotus luoda hahmoja ja yms.

Kaveri oli jo kasannut pelaajat joita on 4 ( 2 vanhaa Runequest tietäjää ja 2 "nyyppää").

Nyt mielessä pyörii jonkinlainen idea jossa pelaajat aikuistumisriitin ja ensimmäisen metsästyksen jälkeen päätyvät linnoituksiin, niissä 1-2 vuodenkiertoa ns. "taviselämää" (pikakelauksena), jonka jälkeen jokin tapahtuma (varmaan Gondo). Tällä pitäisi saada uudet pelaajat messiin ja vanhat ylläpitämään kiinnostuksen.

Matskua löytyy iteltä Griffin Mountainin ja arrnikotkan Saarten verran ( vanhalla koneella ois paljonkin dataa, mutta kun sattuu lojumaan kellarissa), pyytäisinkin jonkinlaista linkin tynkää tai muuten vaan vinkkiä miten kannattais Griffin Mountainia (tai ihan tällästä tilannetta uusien pelaajien kanssa) lähestyä. Ja jos iteltä löytyy tarinaa miten itellä alkoi seikkailut aarnikotkien vuorella/saarella niin otan vastaan.

Kiitoksin etukäteen,
Spegelfagel alias Kultainen Kuningas joka paini sadan kääpiön kanssa ja voitti


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 22.01.2012 13:53 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Spegelfagel kirjoitti:
2 vanhaa Runequest tietäjää ja 2 "nyyppää"

miten kannattais Griffin Mountainia (tai ihan tällästä tilannetta uusien pelaajien kanssa) lähestyä.


Tosi vaikea antaa mitään vinkkejä, kun en tiedä yhtään, millä tavalla pelaatte eli mistä tykkäätte. Aarnikotkien saari + RQ kuulostaa perinteiseltä seikkailupelaamiselta, mutta aikuistumisriitti ja pikakelattu elämä kaupungissa puolestaan Gloranthan simulaatiolta ja fiilistelyltä, ehkä jopa tarinankerronnalta. Mitä siis haette: toimintaa, Gloranthan fiilistelyä vai tarinaa? Ehkä kaikkia näitä?

Itse en lähtisi aloittavalle porukalle simuloimaan maailmaa ja kuvailemaan "talvielämää" aikuistumisriitin jälkeen. Heittäisin hahmot suoraan seikkailuun, sarjaan haastavia sosiaalisia tilanteita, joiden kautta esittelisin pari-kolme seudun tärkeää ryhmää ja näitä ryhmiä edustavaa henkilöä. Esimerkiksi yhden linnoituksen merkkihenkilö, yhden klaanin shamaani, ja joku monista kiertelevistä koviksista. Ehkä joku ei-ihminen, mutta alussa enemmänkin eksoottisena ja mystisenä vilahduksena tai taustavaikuttajana.

Jos RQ:n taistelusysteemi on mielestänne "roolipelaamisen suola" ja haluatte käyttää sitä, varmaankin seikkailuissa tulisi olla toimintaa. Varsinkin aloittelevien hahmojen tapauksessa kannattaa miettiä, millä riskillä toimintaa harrastetaan. Kuolleilla hahmoilla on vaikea pelata. Painotan, kuten jo edellä sanoin, että suosittelen sosiaalista toimintaa: ihmisiä, keskusteluja, jännitteitä, mutta myös velvollisuuksia, luottamusta ja itsensä todistamista isoille kihoille.

Tämä tulee varmaankin myöhään teidän ekaa pelikertaa ajatellen, mutta ehkä voit hiukan kuvailla, millaista peliä lähditte tekemään. Jos on konkreettisia ongelmia, niihin on helpompi vastata.

-G


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 22.01.2012 20:36 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 02.09.2010 00:27
Viestit: 11
Olin kipeä viikonloppuna (onneksi :D), eikä saatu siis pelattua.

Niinkuin sanoit Garrik on todella vaikeaa päättää minkä tyylistä peliä sitä oikein pelaajille syöttäisi, kun mukana on aloittelijaa ja vähän kokeneempaakin pelaajaa. Yhdistettynä siihen faktaan, että edellisitä peleistä on ainakin se 1,5 vuotta. Voihan se olla, että vedän rahapuun :D.

Tuossa avausviestin ideassa olikin parin ensimmäisen pelikerran aikana tarkoitus käydä läpi erilaisia tyylejä ja tapoja pelata.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 04.02.2012 01:48 
Poissa
Keisari
Keisari

Liittynyt: 14.05.2004 16:57
Viestit: 518
Kiinnostuin kun pidin itsekkin Aarnikotkien saaren innoittamana kampanjan (tosin Stormbringeriin). Kerro ihmeessä miten pelit etenevät, jos vaan saat kampanjan joskus käyntiin.

Musta tuo sun alkuajatukses pikakelauksineen kuullostaa hyvältä. Pääsettä käyttämään niitä RQ sääntöjä, heittelemään kehitysheittoja ja sellaista.

Ihan ekaksi kampanjaa suunnitellessa miettisin, että miten niihin ephoihin on ajatus suhtautua. RQ hahmot on aluksi kauheita mopoja ja suurin osa niistä valmishahmoista ihan sairaan kovia ja magialla buustattuja. Tilannetta vielä pahentaa se, että ne kiinnostavat eph:t ovat usein niitä kaikkein kovimpia. Kannattaa siis miettiä, että heikennätkö niitä eph:oita vai lähdetkö oikeasti siitä, että ne voivat (loitsujaan ja resurssejaan taktisesti tehokkaasti hyödyntämällä) latoa pelaajahahmoja turpaan helposti ja vaivattomasti. Samoin valmisseikailut on vaikeustasoltaan välillä ihan käsittämättömiä (onko joku RQ hahmo oikeasti kiivennyt sinne pirun vuorelle, ilman pj:n suojelusta?)

Mää suunnittelisin kampanjan niin, että jo hahmojen taustoihin laittaisin niille syyn vihata Halcyon Van Enkorthia, mutta se tietenkin asuu Ocklesissa ja on ihan tajuttoman kova jäbä. Peliin tutustuttamisen (ja Gondon) jälkeen sitten hahmot kuitenkin kuulisivat siitä kivirapujen saaren maagisesta taikuuden neutraloivasta piikistä ja heidän täytyisi lähteä etsimään tätä. Saarta on tietenkin vaikea löytää ja ensin pitää kerätä tietoa Sotilassatamasta, Nidikistä ja Surltista. Tämän jälkeen haahuillaan sitä saarta ympäri sen komean kartan kanssa kunnes löydetään se saastajoki broineen päivineen. Kun se piikki on sitten saatu haltuun voidaankin suunnata Ocklesiin, jossa hahmot joutuvat soluttautumaan hoviin ja peittämään jollain tekosyyllä todelliset aikeensa siihen asti, että voivat toteuttaa salamurhansa.

Juonia asioita mutkistamaan
- Starnia ja siskonsa liittyvät erisyistä ryhmään ja ihastuvat molemmat samaan pelaajahahmoon ollen suunnattoman mustasukkaisia toisilleen.
- Chana vihersilmä ja Hecis myrkyttäjä voivat tuoda lyhyempää väriä seikkailuun.
- Joku kuningatarkin voisi olla vieteltävissä, että saataisiin draamaa, kun suhdetta pitää salata kuninkaalta.
- Hahmot tapaavat Erap Barbaconin, joka lyöttäytyy heidän seuraansa ja rakastuu johonkin hahmoista paljastaen tälle sitten olevansa todellisuudessa Ocklesin prinssi.
- Taito ja Yanalarung haluavat molemmat jonkun hahmoista kaartiinsa johtotehtäviin. Luvassa olisi rahaa ja valtaa, mutta pitää vannoa uskollisuutta kuninkaalle ja totella tätä.
- Eukko piikkisilmä yrittää (valepuvussa) lyöttäyty hahmojen mukaan ja kaapata jonkun (mahdollisesti eph:n, mahdollisesti jonkun pelaajahahmon ihastuksen) heistä kiduttaakseen tämän hengiltä.
- Maugre saa selville hahmojen aikeet ja lähettää jonkun agenttinsa liittymään ryhmään. Agentti on pätevän oloinen, mutta hänen todellinen tavoitteensa on estää hahmojen suunnitelmat (Halcyonin kuolema tarkoittaisi sotaa örkkien ja ihmisten välille ja tämä tekisi pahaa bisnekselle). Agentti kuitenkin ystävystyy hahmojen kanssa oikeasti ja toivottavasti pelastaa jonkun hahmon hengen. Mitä hahmot tekevät kun saavat tämän petollisuuden selville?
- Joku pahis eph (esim. punasilmän korkein papitar) kaappaa jonkun hahmoille tärkeän eph:n ja kiristää näitä tekemään jotain pahaa (esim. murhaamaan Taklong puusydämen) tai surmaa tämän. Ovatko hahmot valmiit uhraamaan heille tärkeän ihmisen jonkun tuntemattoman tähden.

_________________
Deny us the future and we'll take it anyway.
Deny us our secrets and we'll steal them from you.
We are your future uncertain, your fears uncovered, your knowledge unbeknownst.
We are the Fallen.
-Oath of Affirmation of the Eight tribe


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 07.02.2012 15:20 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 02.09.2010 00:27
Viestit: 11
Tervehdys,

SPOILER ALERT (pelaajani lopettavat lukemisen nyt tai Yelm sokkaisee teidät kaikki) (noin 2% mahdollisuus, että pelaajani foorumia lukevat, mutta varmuuden vuoksi)
Assathin harmiksi täytyy todeta, että keskusteltuani peliporukan kanssa päätettiin vetää länteen sijoittuva Ralios peli. Tarkemmin sanottuna heitän pelaajat Naskorionin tummaan kreivikuntaan. Peli tulee pyörimään peikkojen ympärillä. Pelaajilla on kaikilla syynsä suhtautua vihamielisesti peikkoihin, lisäksi pistän heidät törmäämään (nyt unohtu nimi, mutta ne Näkymättömän jumalan palvojat jotka pitävät esim. Yelmiä pyhimyksenä.) ritariin. Riddare on lähetetty kirkonasioilla vaikeuttamaan Argan Argar- ketjun toimintaa Naskorionissa. Lisäksi mukaan astuu luultavasti Naskorionin mahdollinen invaasio Sentanokseen. Jos pelaajat kehityvät sinne Riimulorditasolle (epäilen) voi mukaan heittää sitä Arkatin ylösnostamis juonta.

Voisin pistää ainakin muutamasta pelikerrasta lyhyen kuvauksen jos löytyy kiinnostuneita.

-Spegelfagel alias Kultainen Kuningas joka paini sadan kääpiön kanssa ja voitti


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 07.02.2012 18:22 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Harmi, jos peikot ovat pelkästään vihollisia. Gloranthan siisteimpiä ja gloranthalaisimpia juttuja kun on näiden "klassikkopahisten" syvällinen kulttuuri, jota ei keihään- ja miekanmitan päästä voi kovin helposti tuoda pelin osaksi.

Mutta aloitteleva porukka varmasti hyötyy selkeästä vastakkainasettelusta. Sitä kautta myös niillä, jotka eivät tunne Gloranthaa tai eivät ole kiinnostuneita sen myyttis-kulttuurisista taoustoista, on tapa tuoda perusfantasiaennakkoluulonsa hedelmällisesti peliin mukaan.

-G


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.02.2012 15:29 
Poissa
Keisari
Keisari

Liittynyt: 14.05.2004 16:57
Viestit: 518
Laita ihmeessä kuvausta, jos saatte joskus pelattua.

_________________
Deny us the future and we'll take it anyway.
Deny us our secrets and we'll steal them from you.
We are your future uncertain, your fears uncovered, your knowledge unbeknownst.
We are the Fallen.
-Oath of Affirmation of the Eight tribe


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 12.02.2012 11:59 
Poissa
Jumalulottuvuuden vartija
Jumalulottuvuuden vartija
Avatar

Liittynyt: 27.01.2002 03:00
Viestit: 1220
Paikkakunta: Oulu
Kuulostaa siistiltä. Lännen haaste on kyllä se, että pitää aika paljon itte keksiä ja mm. kuvittaa ympäristöä ja tehdä karttoja jne. Toisaalta toinen voi nähdä tämän just lännen parhaana puolena. :)

Tekisi mieli kuulla lisää teidän kamppanjanne etenemisestä. Lisäksi tekisi mieli herätellä uudelleen vanhaa ketjua RQ:n taisteluiden mielenkiintoiseksi tekemisestä.

_________________
Kysymättäkin apuua,
puita salaman siunaamia,
naurua naitujen parissa -
myrskyn jälkiä kylässä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 20.06.2012 19:48 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 12.10.2007 18:24
Viestit: 43
"Nyypille" ja tauon jälkeen kankeille (oletteko te?) suosittelen jonkinlaista toimintaa.

Vasta uudestaan aloitin itse johtamisen pitkästä aikaa (eilen : P), ja pelaajat (muutama vanha ja pari suht' uutta) innostuivat vasta itse toimintaan kiinni päästyään. (tai ensi kerrallahan se vasta...!)

EDIT: Oho, tämähän oli melko vanha aihe... No menköön yleisestä neuvosta.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21.06.2012 02:43 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 02.09.2010 00:27
Viestit: 11
Gilgames kirjoitti:
"Nyypille" ja tauon jälkeen kankeille (oletteko te?) suosittelen jonkinlaista toimintaa.

Vasta uudestaan aloitin itse johtamisen pitkästä aikaa (eilen : P), ja pelaajat (muutama vanha ja pari suht' uutta) innostuivat vasta itse toimintaan kiinni päästyään. (tai ensi kerrallahan se vasta...!)

EDIT: Oho, tämähän oli melko vanha aihe... No menköön yleisestä neuvosta.


Ei se mittään, hyvä neuvo, näin kävi meidänkin vanhojen ( ja myös uusien pelaajien kohdalla). Tosin nyt kelpaa jo vähän tarinavetoisempi matskukin.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com