Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 21.05.2019 12:31

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 11.04.2012 21:33 
Poissa
Keisari
Keisari
Avatar

Liittynyt: 30.01.2003 19:56
Viestit: 579
Paikkakunta: JKL
Vuosikokous järjestetään 11.-13.5.2012 Sonkajärvellä, Casa Tuovisella, Eeron ja Markun vieraana. Koirakoskentie 713 on tarkka osoite.

Majoitus paikan päällä järjestyy, mutta omia lakanoita/makuupusseja olisi syytä ottaa mukaan. Rantasaunakin varmasti lämpiää pariinkin otteeseen, joten pyyhe ois hyvä matkassa myös. Muutoinkin pitäisi olla tilaa pelata ja rymytä, ja tiloista löytyy nettiyhteydet, köökki ja muut nykyajan hömpötykset.

Majoituksen ja sapuskojen järjestämiseksi olisi suotavaa, että tulijat ilmoittelisivat itsestään mieluusti viikkoa ennen itse tapahtumaa.

Kimppakyytejä kannattanee tietysti koota ensisijaisena kulkumuotona, mutta kyydit esim. Iisalmestakin saadaan kyllä onnistumaan.

Varsinainen kokous lienee lauantaina, ja muuta ohjelmaahan sopii keksiä. Virallinen kutsu seuraa myöhemmin.

_________________
In all of nature's sorcery
The most bewitching entity
Hell can have no fury
Like the rising of the storm…


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 11.04.2012 21:35 
Poissa
Keisari
Keisari
Avatar

Liittynyt: 30.01.2003 19:56
Viestit: 579
Paikkakunta: JKL
Ja samaan hengenvetoon itsehän ilmoittaudun paikallaolevaksi.

_________________
In all of nature's sorcery
The most bewitching entity
Hell can have no fury
Like the rising of the storm…


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 24.04.2012 14:02 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 19.05.2010 12:57
Viestit: 14
Paikkakunta: HKI
Ilmoittaudun myös paikallaolevaksi. Mun kyydillä pääsee pk-seudulta tai matkan varrelta kokouspaikalle ja takaisin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 25.04.2012 16:39 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 02.09.2010 00:27
Viestit: 11
Olen tulossa ja kyselen samalla kyytiä Helsingistä päin?

Edit; Huoh voinko olla noin sokea... Georgius en tiedä lähtikö yv joten ilmaisen mielenkiintoni autoasi kohtaan myös täällä :D

Edit2; Pirulainen, pukkaakin duunia perjantaille en pääsekkään tulemaan, ainakaan perjantaina mahdollisesti launtaina junalla :(


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.05.2012 12:50 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 19.05.2010 12:57
Viestit: 14
Paikkakunta: HKI
Tulee yksityisautoilijalle pupu pöksyyn jos joutuu koko matkan köröttelemään yksin. Onko kukaan tulossa poimimaan muita kokoukseen saapujia Iisalmeen perjantaina ja jos ei niin voiko jonkun ylipuhua/lahjoa hakemaan? Katsoin että neljän juna Helsingistä olisi perillä Iisalmessa 21.50.

Samalla ilmoittaudun vapaaehtoiseksi vetämään uunituoreen Pavis-kirjan skenuja. Yritän myös saada väriprintattua lunareiden vinkeitä naamareita :)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.05.2012 23:35 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Tuovisen Eerolta voi kysäistä kyytiä. Minut hän ystävällisesti lupautui hakemaan, joskin tulen jo paljon aikaisemmin, kun yövyn matkalla Kuopiossa ja tulen sieltä. Eeron numero on Kalikoksen tiedotuslistan viimeisimmässä viestissä, joten kannattaa soittaa hänelle ja kysyä kyydistä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13.05.2012 15:33 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 29.06.2009 09:50
Viestit: 12
Hieno paikka ja hauskaa oli, lisäksi mietittiin jopa yhdistyksen toimintaan liittyviä asioita. Valokuvia tulee joskus.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13.05.2012 22:49 
Poissa
Keisari
Keisari
Avatar

Liittynyt: 30.01.2003 19:56
Viestit: 579
Paikkakunta: JKL
Joo, oikein mainio kokous oli jälleen, kiitoksia kaikille osallistuneille ja erityisesti Eerolle järjestelyistä. Paikka oli mitä mainioin ja tarinointi lensi korkealla, hieno reissu.

_________________
In all of nature's sorcery
The most bewitching entity
Hell can have no fury
Like the rising of the storm…


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 14.05.2012 19:37 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Täytyneepä minunkin vähän hehkuttaa raportin muodossa vuosikokousta, etenkin niille, jotka eivät syystä tai toisesta päässeet mukaan. :)

Matkasin Sonkajärvelle Kuopion kautta, sillä oli Kuopiossa yötä. Siksi saavuinkin ensimmäisenä, ja Eero ystävällisesti haki minut Iisalmen asemalta. Kävimme kaupassa ostamassa runsaan määrän ruokaa vuosikokouksen ruokahuoltoa varten. Poikkesimme Eeron siskon ravintolaan, jossa nauttimiani makkaraperunoita voi kehua: ne olivat herkullisia ja annos kooltaan oikein reilu. Kun pienet jo olivat sellaiset, niin millaiset isot makkaraperunat mahtavatkaan olla!

Saavuimme vuosikokouspaikalle, ja Eero vähän esitteli minulle paikkoja. Kyseessä oli vanha maatila, joka oli kunnostettu hienoksi vapaa-ajan keskukseksi rantasaunoineen, kirjastoineen ja pelihuoneineen. Nettiyhteyksien ja tiskikoneen kaltaiset mukavuudet löytyivät myös, ja tilaa olisi ollut vaikka puolet suuremmalle porukalle.

Vietimme muita odotellessa Eeron kanssa aikaa keskustellen roolipeleistä, kustantamisesta, tekijänoikeuksista ja muista asioista. Siinäpä sitten jyväskyläläisten autoporukka pyörähti paikalle, ja saman tien oli syötävää tarjolla. Ilta kului leppoisasti rupatellen. Sauna saatiin lämpimäksi, ja suurin osa käväisi uhmaamassa viileää järvivettä kunnon kalikoslaisten tavoin. Takka tahtoi savuttaa epämiellyttävästi, mutta lopulta makkaratkin saatiin paistettua.

Lauantaina osallistujajoukko kasvoi muutamalla uudella tulokkaalla. Saimme mukaan paikallisen roolipelaavan kuvataiteilijan, joka oli kiinnostunut kuvittamaan tulevaa HeroQuest-suomennosta, jos sen kuvitusta halutaan jossakin määrin vaihtaa. Oli myös mukavaa päästä keskustelemaan HeroQuestin suomennosta parhaillaan työstävän Markku T:n kanssa, ja hän piti mahdollisena asettamaamme aikataulua saada HeroQuest valmiiksi Ropeconiin mennessä. Olimme jo edellisenä iltana pohdiskelleet alustavaa aikatauluja ja deadlineja.

Lauantaina pidimme virallisen vuosikokouksen, joka sujui ripeästi ja rutiininomaisesti, samoin sitä heti seurannut hallituksen järjestäytymiskokous. Hallitus jatkaa melkein samassa kokoonpanossa kuin ennenkin, kun ei suurempaa tunkua hallitukseen ollut.

Ruokailun jälkeen ryhdyttiin pelaamaan roolipelejä. Georgius ryhtyi peluuttamaan yhtä uuden Pavis-kirjan skenaarioista. Meitä oli viisi pelaajaa mukana. Loput neljä pelailivat Eeron johdolla D&D:tä. HeroQuest-pelissä loin itselleni Esroliasta kotoisin olevan naisdiplomaatin, jolla oli yksi hahmoista henkivartijana, yksi juridisena neuvonantajana ja loput kaksi palvelijoina. Kirjoitan ehkä enemmän pelin tapahtumista myöhemmin, mutta peli oli oikein miellyttävä. Minusta oli erityisen hauskaa olla kerrankin pelaajan roolissa, kun lähes aina olen pelinjohtajana. Jyri veti peliä taidolla, ja me pelaajat annoimme omalta osaltamme mainion panoksen.

Pelien jälkeen oli vuorossa taas saunomista, tällä kertaa kahdessa vuorossa, koska saunaan ei millään olisi mahtunut kaikki kerralla. Saunan jälkeen yö eteni keskustelun merkeissä. Erityisesti mieleen jäivät lukuisat fantasiakirjallisuutta koskeneet keskustelut. Kello taisi olla jo lähemmäs puolta viittä, kun viimeinen Tulen ja jään laulu -sarjaa koskenut analyysi saatiin loppuun ja me viimeiset valveilla olijat päätimme painua pehkuihin.

Kokonaisuutena vuosikokous oli minusta yksi parhaista tunnelmaltaan, vaikka Glorantha-ohjelmaa ei ollut niin paljon kuin joskus takavuosina. Vuosikokouksen pitopaikka oli erinomainen, joskin sen etäisyys etelästä katsottuna saattoi karsia osallistujajoukkoa. Silti Sonkajärvelle oli raahautunut jäseniä kolmesta eri suunnasta, joten sitä voidaan pitää ainakin hyvänä saavutuksena. HeroQeuestin suomentamisen suuntaviivat selkeytyivät, ja The Zin Lettersin suunnitteluunkin tuli ehkä hiukan lisää henkeä. Eeron hyvät puheenvuorot antoivat Kalikokselle uusia ideoita. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin, ja foorumin suhteellisesta hiljaisuudesta huolimatta on hyvä todeta, ettei Kalikos ole henkitoreissaan vaan elää ja voi hyvin sekä tuntuu innostavan aktiivisia toimijoita uusiin ponnistuksiin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.05.2012 19:25 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 29.06.2009 09:50
Viestit: 12
http://www.flickr.com/photos/78988980@N ... 969982968/

Siellä on kauniita kuvia modernilla tekniikalla jälleen kerran.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com