Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 21.05.2019 04:04

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Hero Quest - Character Sheet
ViestiLähetetty: 23.06.2006 09:39 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
Niin tyhmä olin, etten kelpuuttanut sitä virallista, joten värkkäsin parin neuvojan avustuksella jonkinasteisen oman. Vaan ongelmia tuli kun hieno PDF convertointi systeemini on opiskelija kämpällä, ja muutakin pikkuongelmaa on, mutta jonkinasteinen PDF on olemassa, ja jos inspaa, niin sitä saa haukkua vapaasti esim tällä palstalla.

EDIT:
Eli nyt on hieman päivitystä tullut (23.07) Laitan tähän viimeisimmäksi kirjoittamani viestin lomakkeen selityksistä.

Lomakkeita on nyt sekä orlanth hahmoille, että Lunar hahmoille. Kertomalla sopivat riimut, tekstit yms muutokset saa muillekin kulteille specifioidun lomakkeen.

Lomakkeen alalaidassa on nyt 5 seuraaja saraketta, 4kpl tärkeämmille seuraajille (kuten monissa HQ teoksissa valmissankareilla), ja ne on nimetty ja riimuin merkitty sen mukaan, mitä HQ:n valmishahmoilla on esiintynyt. Mikäli Lunareille löytyy jostain fiksummat nimet ja/tai riimut, niin otan mielelläni vastaan.

Kyvyt, suhteet, taikuuskyvyt, varakkuus, persoonallisuus ja ominaisuuskyvyt taustoilla on lyhyitä tekstejä joiden pitäisi "kuvata" tai muutoin liittyä orlantheihin/lunareihin. Jos niistä on huomautettavaa, tai parempia tilalle, niin kiitos.

Se "hieno" yliahtaaksi väännetty epäselvä taulukko on nytten saanut paremman ulkoasun lomakkeen hahmotietoosuuden vieressä.

Attributes tosiaan on tarkoitettu kyvyille, jotka kuvaavat hahmoa (kuten voimakas, letti, tummaiho, valkeita läikkiä, parta, kalju...) Näin ne on mielestäni selkeämmin löydettävissä, ja kykysarakkeessa säästyy tilaa.


Hahmotieto ja kykyjen välissä olevat pallot ja neliöt on tarkoitettu hero pointtien kulutuksen seurannan helpottamiseen.
kun hahmo kuuluu kulttiin/kastiin mihin vaan, mikä vie aikaa, ja velvoittaa hahmoa käyttämään heropointtejaan sen edellyttämiin kykyihin, voidaan % osuudet merkitä palloihin.
Neliöihin merkitään kun käytetään HP, näin pelaajan on helppo seurata, milloin on taas vuorossa pakollinen käyttö tiettyihin kykyihin, jolloin tämä sääntöjen vaatima "ajan käyttö" teittyihin kykyihin toteuttuu, ja pysyy helposti muistissa, vaikka vähän väljemmilläkin pelikerroilla.


Kykyjen edessä on yhä lyhyt viiva pelaajan merkintöjä varten. Ja pelikokemuksesta voin sanoa, että kykyjen alle ostettujen "affinityjen" eli alakykyjen käyttö toimii ihan hyvin.


http://www.glorantha.com/support/fan/index.html

Alalaidassa sivua.

Suorat linkit löytyy myöhemmin ketjusta.


Viimeksi muokannut Bellad päivämäärä 13.06.2007 15:35, muokattu yhteensä 2 kertaa

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.06.2006 13:22 
Poissa
Kuningas
Kuningas
Avatar

Liittynyt: 13.04.2003 00:22
Viestit: 485
Paikkakunta: Tampere
Hyvältä näyttää. Mitä silmiin pistää vain kohtia joita voisi parantaa jos jaksaa. Oikeassa sarakkeessa taustariimu (ainakin minun readerilla) näkyy olevan viivojen päällä konkreettisesti eikä taustalla niinkuin muissa. Muutenkin ehkä astetta vaaleampi väri niihin riimuihin, että ne tosiaan ovat taustalla sitten, eivätkä dominoisi mahdollisia merkintöjä. Ja sitten "Taikuus" näyttää lähinnä sanalta "laikuus" kun se on niin lähellä sitä hienoa ornamenttiviivaa :)

Sori, jos nussin pilkkua :D Muut voivat sitten kommentoida lomakkeen sisältöä, kun itse en sitä voi tehdä, kun en Hero Questia ole edes pelannut :D

_________________
Ei, meillä ei ole vapaata tahtoa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.06.2006 20:12 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
Siis pilkkua juuri pitää nussia. Ja tuohon nettiin laitettuun tosiaan oli vahingossa jäänyt tuo persoonallisuus sarakkeen kuva rivien päälle.

Taikuus sanassa tosiaan fontti hieman on huono, mutta pieni siirto alaspäin kyllä jeesaa. Kiitos.

Kuvien vaaleutta säädetty about 33% alhaisemmaksi, ja yhdessä ollut sävyvirhe korjattu.

Mikäli tuossa on vielä teknisiä vikoja, tai mielestänne puutteita. Jos järsjestely tai selkeys vaatisi mielestänne oikomista, niin ihan vapaata sanaa vaan.

Ja jso joku ihmettelee, että miksi Keyword kohta on kokonaan pois jäänyt, niin syynä oli, että PH:ille niistä ei pahemmin ole hyötyä, ja EPH:ille ne voi merkitä kykyjen kanssa samaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.06.2006 14:13 
Poissa
Kuningas
Kuningas
Avatar

Liittynyt: 13.04.2003 00:22
Viestit: 485
Paikkakunta: Tampere
Se kuva jonka sait nyt upotettua taustalle, sen ympärille ilmestyi kevyt neliö? Intentinal? Muuten korjaukset näyttävät onnistuneen.

Sitten pieni moka, jota en huomannut viimeksi (tai sitä ei ollut viimeksi): Kyvyt ja Taikuus sarakelaatikoiden ornametin yläreunassa se rajoittava viiva katkeaa kummassakin. Saisiko sitä jatkumaan puhtaammin?

Kysymys-lepo-kysymys: Mitä nuo random merkkijonot on tuolla horisontaalisesti kahdessa kohtaa sarakelaatikoiden välissä?

Jokatapauksessa alemman merkkijonon "g" kirjain leikkaa tuon onnistumistaulukon. Ja edelleen vain seksuaalinen vika, mutta vika silti :D

_________________
Ei, meillä ei ole vapaata tahtoa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.06.2006 14:56 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
Random merkkijonot varmaan tarkoittaa noita "riimu"-jonoja..?

ne on R fontilla tehtyjä riimumerkintöjä, ja ovat vähän niinkuin idealainaus alkuperäisestä lomakkeesta, ja niiden tarkoitus on jakaa lomake 3 osioon. Perutiedot, kyvyt yms, ja lopuksi seuralaiset/alaiset.

g-kirjaimen löydän kyllä, mutten näe kuinka se leikkaa sitä ruutua, mutta uudelleen sioittelin ne "force"na siten että merkkijono on nytten alimmaisena, että periaatteessa pitäisi PDF:näkin olla niin (ja tällä kertaa voisi katsoa parikin kertaa PDF:ää ennen julkaisua, kun ei ole mikään paras kääntäjä)

Se neliö johtui publisherin ja pdf creatorin yhteistyöpugista. Homma korjaantu, kun kiroili, sadatteli ja hakkasi yhden näytön rikki.


Ja se ornamenttien leikkaantuminen johtui "force"tus virheestä muutoksen teon yhteydessä. Nyt huolitellummin moiset toiminnot tehtynä.

EDIT: kyllä tuon PDF reatorin kanssa menee hermot. Nyt se teki automaattisesti salasanasuojattuja tiedostoja, kunnes sen boottas. Hah sanon minä. ei ihme, että joutuivat tekemään siitä ilmaisjakeluversion. Ei tuommoista kukaan osta...

EDIT2: unohdin kokonaan windowsin, mutta kuite...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.06.2006 12:31 
Poissa
Kuningas
Kuningas
Avatar

Liittynyt: 13.04.2003 00:22
Viestit: 485
Paikkakunta: Tampere
Nyt näyttää jo aikas buenolta. Mutta en kyllä näe sen random merkkijonon riimumaisuutta. Minulle se näyttää perufontilla kirjoitetulta: "c v a z w e t y # ! * ^ P N n X J L m g B" ja toisiksi viimeinen g leikkaa ainakin minun readerilla luettuna sitä osumaboxia. Tarvitseeko noita merkkejä käytännössä johonkin sitten? Jos ei, niin sanoisin että heitä ne *ittuun siitä :D Samoin kuin ylempi "g n i v o o o o o o o o o o v i n g" vaikka se aika groovingilta näyttääkin :D

_________________
Ei, meillä ei ole vapaata tahtoa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 26.06.2006 13:54 
Poissa
Keisari
Keisari
Avatar

Liittynyt: 30.01.2003 19:56
Viestit: 579
Paikkakunta: JKL
Pistetään nyt tänne, kun en muuten muista kuitenkaan...

Bellad kirjoitti:
markin = markinaalinen voitto


Eli marginaali g:llä olisi oikea kirjoitusasu. Ja itse lomake näyttää 'hieman' kehittyneen sitten viime näkemän.

_________________
In all of nature's sorcery
The most bewitching entity
Hell can have no fury
Like the rising of the storm…


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 26.06.2006 22:14 
Poissa
Pappi
Pappi

Liittynyt: 27.07.2004 22:21
Viestit: 126
Paikkakunta: Mordor, Turku
Näyttää erittäin hyvältä!

Yksi kymysys kuitenkin... :-D

Seuraajille on varattu aika paljon tilaa. Esimerkkihahmon seuraajalla on perussääntöihin nähden todella paljon kykyjä. Ilmeisesti house rule?

_________________
"I am Ilkka the Boar."
"I remember my first castle, and the wintery assaults."
"I akindled when I went on my first Orc-hunt under the wonders of Mirkwood."
"My sevening came with the beginning of the HeroWars. We are all Us, and Argrath."


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.06.2006 22:58 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
no jos esimerkkihahmoa katsoo, niin siihen on seuralaiselle luotu "persoonaa", ja annettu "ikääntymisen tuomia ominaisuuksia" ja niinkään kykyjä ei ole kuin 4.

Ja tuollainen kokoonpano on toki perussääntöjä vastaan, eikä moinen oikein ole vielä meilläkään houserule, mutta on kokeilu asteella, ja sitä silmälläpitäen tuo lomake sitten on.

Omissa peleissä huomattu, että oli sitten kyseessä EPH, seuraaja EPH, tai PH, niin persoonallisuudet, suhteet ja erikoisuudet, kuten "häpeällinen sukuhaara" jne tuovat peliin paljon väriä, ja antavat PJ:lle paljon ideoita ja sivujuonia ja outoja tapahtumia mieleen, kun hahmot elävät jo luonnin yhteydessä, kun niille näin muodostuu mennyttä ja tulevaa.

Kyvyt itsessään ovat jäämässä pikkuhiljaa vähemmälle, ja pienemmiksi, ja nyt on alkamassa "poliittinen" kampanja, jossa juuri ihmissuhteet ja henkilön ominaisuudet ovat ratkaisevassa asemassa pelissä. Tietenkään ne ei ikinä korvaa taikuutta tai hahmon osaamista, mutta paljoon pystyy sopivien ystävienkin avulla.Ja palatakseni Ilkan esittämään kysymykseen seuraajista, kolme "tärkeää" seuraajaa voivat omata omia seuraajiaan, joiden tiedot mahtuvat heidän alle, joten "vähemmän tärkeät" seuraajat voidaan sioittaa sitten helpommin heille varattuun alueeseen, joille olen suunnitellut 1-2 keywordia/EPH.

Näin korostuu sitten "tärkeiden" seuraajien kyvykkyys ja halukkuus toimia PH:n apuna, ja se mitä kaikkia kykyjä PH voi augmentata jää PJ:n ja pelaajien harkintaan, mutta itse pidän ajatuksesta luoda näille "tärkeille" seuraajille persoonaa kykyjen kautta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.06.2006 01:23 
Poissa
Kuningas
Kuningas
Avatar

Liittynyt: 13.04.2003 00:22
Viestit: 485
Paikkakunta: Tampere
Kyllä tuo nyt on nätti kuin sika pienenä. Tekisi melkein mieli paijata ja päästä täyttämään :D

_________________
Ei, meillä ei ole vapaata tahtoa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.06.2006 17:39 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
Minun puolesta tuota PDF:ää saa vapaasti käyttää, jos vain siitä saa riittävästi selkoa, ja jos joku haluaa omiin peleihinsä soveltuvamman lomakkeen, niin noilla tarkkuuksilla se on mahdollista, jos pystyy kirjallisesti itseään ilmaisemaan niin selkeästi, että jopa minä ymmärrän..=)


Parempaa PDF:ää en saa aikaiseksi ennen kuin sitten jos jossain vaiheessa saan oman tietokoneen korjattua, tai varaa hankki auuden..=) (kolehtia saa toki kerätä... ;) )


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.07.2006 21:30 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
nyt on sitten englanninkielinen versio, ja "kunnon" pdf tiedosto.

Uusi ilmestynyt "attributes" sarake on ihan vaan "voimakas" "pitkä" "hintelä" jne kyvyille. Ovat sitten mielestäni helpommin muistettavissa käyttää "aina", kuten esim luonteen piirteet yms, jotka vaikuttavat negatiivisesti tai positiivisesti, mutta silti "automaattisesti".

Ja nyt on ihan oikeasti kunnollinen PDF käännöskin, vaikkakin samalla ohjelmalla. Piti vaan kikkailla aika paljon.


Viimeksi muokannut Bellad päivämäärä 23.07.2006 10:24, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 22.07.2006 21:24 
Poissa
Suuren neuvoston johtaja
Suuren neuvoston johtaja
Avatar

Liittynyt: 30.01.2002 03:00
Viestit: 729
Paikkakunta: Jyväskylä
Olisikohan lomakkeesta mahdollisuus saada versio ilman tuota liian pientä EC-taulukkoa?

_________________
People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.07.2006 10:39 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
Lomakkeita on nyt sekä orlanth hahmoille, että Lunar hahmoille. Kertomalla sopivat riimut, tekstit yms muutokset saa muillekin kulteille specifioidun lomakkeen.

Lomakkeen alalaidassa on nyt 5 seuraaja saraketta, 4kpl tärkeämmille seuraajille (kuten monissa HQ teoksissa valmissankareilla), ja ne on nimetty ja riimuin merkitty sen mukaan, mitä HQ:n valmishahmoilla on esiintynyt. Mikäli Lunareille löytyy jostain fiksummat nimet ja/tai riimut, niin otan mielelläni vastaan.

Kyvyt, suhteet, taikuuskyvyt, varakkuus, persoonallisuus ja ominaisuuskyvyt taustoilla on lyhyitä tekstejä joiden pitäisi "kuvata" tai muutoin liittyä orlantheihin/lunareihin. Jos niistä on huomautettavaa, tai parempia tilalle, niin kiitos.

Se "hieno" yliahtaaksi väännetty epäselvä taulukko on nytten saanut paremman ulkoasun lomakkeen hahmotietoosuuden vieressä.

Attributes tosiaan on tarkoitettu kyvyille, jotka kuvaavat hahmoa (kuten voimakas, letti, tummaiho, valkeita läikkiä, parta, kalju...) Näin ne on mielestäni selkeämmin löydettävissä, ja kykysarakkeessa säästyy tilaa.


Hahmotieto ja kykyjen välissä olevat pallot ja neliöt on tarkoitettu hero pointtien kulutuksen seurannan helpottamiseen.
kun hahmo kuuluu kulttiin/kastiin mihin vaan, mikä vie aikaa, ja velvoittaa hahmoa käyttämään heropointtejaan sen edellyttämiin kykyihin, voidaan % osuudet merkitä palloihin.
Neliöihin merkitään kun käytetään HP, näin pelaajan on helppo seurata, milloin on taas vuorossa pakollinen käyttö tiettyihin kykyihin, jolloin tämä sääntöjen vaatima "ajan käyttö" teittyihin kykyihin toteuttuu, ja pysyy helposti muistissa, vaikka vähän väljemmilläkin pelikerroilla.


Kykyjen edessä on yhä lyhyt viiva pelaajan merkintöjä varten. Ja pelikokemuksesta voin sanoa, että kykyjen alle ostettujen "affinityjen" eli alakykyjen käyttö toimii ihan hyvin. Seuraajilta moisen otin pois tilansäästösyistä, kun ei sille pahemmin ksokaan mitään kunnon käyttöä edes ollut.

Lunareille:
http://www.glorantha.com/support/fan/Lu ... drunes.pdf
sisältää taustariimut ja tausta tekstit
http://www.glorantha.com/support/fan/LunarCS_runes.pdf
pelkät taustariimut
http://www.glorantha.com/support/fan/LunarCS_text.pdf
pelkät taustatekstit
http://www.glorantha.com/support/fan/LunarCS.pdf
Ei taustamöllöttäjiä.

Orlantheille:
http://www.glorantha.com/support/fan/Or ... drunes.pdf
sisältää taustariimut ja tausta tekstit
http://www.glorantha.com/support/fan/Or ... _runes.pdf
pelkät taustariimut
http://www.glorantha.com/support/fan/Or ... S_text.pdf
pelkät taustatekstit
http://www.glorantha.com/support/fan/OrlanthiCS.pdf
Ei taustamöllöttäjiä.


http://www.geocities.com/rustos.service ... erules.pdf
http://www.geocities.com/rustos.service ... erules.pdf
ja pari houserules lomaketta houseruletetulla EC taulukolla.


Edit: PDF käännösmokia korjailtu
edit: 13.6.2007 linkit käännetty Glorantha.com fani puolelle.


Viimeksi muokannut Bellad päivämäärä 13.06.2007 15:34, muokattu yhteensä 2 kertaa

Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com