Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 22.05.2019 22:46

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 23.01.2013 09:42 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 12.03.2002 03:00
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Moi,

Ajattelin pistää pystyyn RQ-2.5 kamppiksen ja kyseessä on siis River of Cradles-setting. Pelaajina minulla on pari konkaria ja jokunen glorantha-uutukainenkin. Tahtoisin oikeastaan tällä postauksella kysyä, että onko täällä enää eloa?


Liitteet:
163000.jpg
163000.jpg [ 31.13 KiB | Katsottu 13246 kertaa ]
Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 24.01.2013 16:43 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 12.03.2002 03:00
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Ainakin 7 viestin lukenutta joten katoa on tapahtunut paljon viime kerrastani täällä. :D

Pelaajana minulla on vanha Gloranthisti, joka teki Orlanthin, tarkemmin sanoen Orlanthcarlin/Ohorlanthin palvojan (meillä on jumalat HW:sta ja muuten RQ2.5 säännöstöt joillain house-ruleilla.) Pelinjohtajana olen aivan kahvilla HW:n jumaluuksista, koska olen pelannut ja pelauttanut vain perinteistä 2.5 runequestia.

Hän on käynyt juopottelemassa Geon baarissa etsinyt tietoja, tavannut ihmeellisiä eläimiä Pavisissa kuten puhuvia apinoita ja liskoja, liittymässä Ohorlanthin noviisiksi ja tappelemassa Raatoryömijöitä vastaan Suuressa Murskassa voitokkaasti.

Györgyl saapui pari päivää sitten Pavisiin lautan sauvojana. Matkalla hän murhasi yhden Newtlingin, koska luuli sitä pelottavaksi hirviöksi. Raukka oli tuomassa myyntiin hedelmiä ohikulkevalle lautalle. Hänen taustatarinassaan Veijari oli muuttanut vaimonsa kauniiksi ja ihanaksi, mutta loppupeleissä se olikin kärttyinen ruma muija. Tästä suivaantuneena maatalon isäntä möi satonsa, osti piilukirveen ja lähti Veijarin perään. Tämä siis toi hänet Pavisiin.

Pavisissa hänet löysi torilta kauppiaiden häiriköitävänä Arhin, Harst Reeven palvojan, joka ohjasi miehen Geon kapakkaan, jossa pelaajamme Györgyl Murmelin klaanilainen voitti Hagel Vahvan kädenväännössä. Györgyl ei ole mikään heiveröinen jantteri vaan iso maanviljelijä Dagori Inkarthin eteläpuolelta. (Jotain karttoja, jos olisi alueesta niin olisin onnellinen.) Györgyl ensikertalaisena Geon kapakassa eläissään joutui maksamaan kaikille kierroksen, hänellä oli vain 25 clackia palkkaansa viikon lauttamatkalta. Hän kakaisi tarvittavat viisi clackia hetken tinkattuaan baarimikon kanssa ja illasta tuli voittoisa ja hän sammui talon tarjoamille patjoille.

Voittoisan illan jälkeen Györgyl sai ensi kertaa kunnolla syödäkseen Geon kapakan aamupalasta. Kaksi clackia ja ruokaan kuului piimää, sian siivua, papumuhennosta ja leipää. Niinkin iso mies kuin Györgyl (kok 17, vma 18) sai nälkänsä tyydytetyksi ja aamuisen janonsa sammutetuksi. Hän kyseli tietoja Bogart-nimisestä Veijarista, jonka olisi pitänyt saapua pari päivää sitten kaupunkiin. Nopeasti G sai tietää, että Sataman-Joe tietää koko joen kuin omat taskunsa ja tuntee sillä kulkijat. Joe on sekatyömies Pavisin satamasta. Hän näyttää vähän Kippari-Kallelta ja puhuu kuin Spede Pasanen. Heortlingimme aloitti pohjalaiseen tyyliin (pelaaja on pohojalaane.) kokeilemaan kepillä jäätä. Lopulta hän sopi Joen kanssa, että auttaa lastaamisessa, jos Joe kertoo tietoja Bogartista. Lastauksen lomassa Joe kertoilee jonkun Veijarin lie olleen Gimpyn räkälässä. (Kampanjassani Gimpys on Suuressa Murskassa satamassa ja paikka on tunnettu tappeluista ja pahasta kaljasta.) Györgyl tivaa, että millä laivalla Veijari tuli tai meni, mutta Joe ei osaa kertoa ellei hän saa tietää milloin tämä Veijari on liikkunut. Györgyl lompsii Gimpysiin Joen opastuksen avulla ja saa selville, että Bogart oli kuin olikin Gimpyssä ollut eilen vaan ei miestä näy enää missään. Samalla hän huomaa, että hänet tänne tuoneella lautalla saapuneet kaksos-pojat ovat tiskaamssa Gimpyn takahuoneessa. Lyhyen keskustelun jälkeen hän saa tietää, että pojat ovat viisi lunaria vielä velkaa talolle ja kuolettavat työtään pois kahden clackin päivä palkalla. Olivat kuulema hävittäneet rahapussinsa viime yönä. Samalla hän kyselee Bogartista ja nämä koltiaiset kertovat juoneen Boggyn kanssa koko viime yön. Györgyl tivasi heiltä tarkempia tietoja, mutta he sanoivat etteivät puhu ellei G maksa heidän velkojaan.

Györgyl jää kyteksimään poikia, jotka pääsevätkin pihalle yömyöhällä. Györgyl lähtee heidän peräänsä ja varjostaa heitä pienen matkan takaa. Pojat kulkevat Wyvern-gatelle ja menevät liittymän Bold Homeen menevään karavaaniin. Tässä vaiheessa pitää siis sanoa, että Györgyl heitti trackingista fumblen. Nämähän olivatkin ihan eri tyypit, mutta ilta on ohitse ja aamu alkaa kohta kajastamaan. Urhea Heortlingimme menee Geosille nukkumaan ja heti aamusta juonimaan lisää. Hän kuulee, että Geon kapakan alakerrassa on Ohorlanthille pyhättö ja haluaa mennä vannomaan koston nimessä valansa Ohorlanthille, Orlanthcarlin aika oli ohitse. Vielä samana päivänä hän liittyi Ohorlanthin pyhätössä vannoen noviisi-valansa. Hänen vanhempansa olivat henkitaikureita ja opettaneet Terävyys-2:n ja parannus-1:n hänelle. Noviisi-testissä piti hypätä laatikoiden päälle rintansa korkeudelle pilkata vihollistaan ja pudottaa vastustaja-kokelas alas talon tarjoamalla sauvalla. He vaihtelivat iskuja puolin ja toisin kunnes Györgyl onnistui ja iski d6+d6 vastustajaansa olkapäähän. Olkapää murtui pahoin ja parantaja vei raukan lasarettiin. Ilta meni juhliessa.

Györgyl maksoi noviisin kymmenyksensä ja lähti jatkamaan kohti Gimpysiä seuraavana aamuna. Nuori isäntä oli kuullut, että rauniojuoksijoiden nahkoista maksetaan 7.5 clackia ja päästä viisi. Györgylillä välähti ja hän maksoi 20 clackia poikien velkoja pois, että he lähtisivät tappamaan juoksijoita rahan toivossa. Idea oli niin hyvä, että ei Gimpysillä ollut mitään sitä vastaan. Kaikilla oli kahden pisteen kova nahkahaarniska suojana ilman kypärää. Grigori taistelee keihään ja kilven kanssa, kun veljensä Rasputin käyttää jousta ja miekkaa. He molemmat palvovat Orlanth Soturia ja loitsivat aseensa Terävyys-2:lla ja itsensä liikkuvuus-1:llä. He huomaavat kahdeksan juoksijan lauman liikkuvan lähellä suolakaivosta, josta ne ajettiin kohti suurta louhosta idässä. Györgylin retkue onnistuu hätyyttämään itsensä kimppuun tämän lauman ja aloittavat pitkältä kantamalta jousella, lingolla ja heitetyin kivin. Ensimmäinen juoksija puutuu pitkältä kantamalta, mutta seitsemän tulee lähitaisteluun. Györgyl iskee piilukirveellään erikoisonnistumisen jalkaan ja juoksija lentää kaaressa 5 metriä, damage 35. Juoksijoiden taito on kehno 36 ja ne vain onnistuvat lähinnä näykkimään, kunnes yksi kiinni hypänneistä iskee kriittisen Rasputinia vasempaan käteen ja Grigori ottaa erikoisen vatsaansa. Rasputinin käsi irtoaa, mutta hän parantaa itsensä Paranna Vamma loitsulla. Käsi on kuitenkin irti. Parannus-2 ja Györgylin heittämä Parannus-1 saa Grigorin jälleen toiminta kuntoon ja kaikki vaihtavat aseet veitsiin. Veitsen d4+2+d4 Grigorin ja Rasputinin tapauksessa riittää puukottamaan loput neljästä juoksijasta kuoliaaksi ilman pahempia vammoja. Rasputinin kädessä vieläkin kiinni rimpuileva juoksija onnistuu puremaan vielä 3pt vahinkoa rintaan (koska kättä ei enää ollut niin rinta).

Katselin samalla Raunioryömijän tietoja Gloranthan Olennot-kirjasta ja siinä mainittiin vahingoksi d6, mutta katseltuani sen statteja huomasin koon ja voiman keskiarvon olevan niin matala, että eikös noilla pitäisi olla -d4-vahinkomuutos. Eli d6-d4 puraisu.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 24.01.2013 16:53 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 12.03.2002 03:00
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
He pakenivat Suuresta Murskasta henkensä kaupalla matto raatoryömijöitä perässään ja 10 olalla, seipäissä ja taskuissa. Vartiosto maksoi heille viisi clackia päästä ja paikallinen käsityöläinen 7.5 clackia panssaroidusta selkänahasta. Väliä he joutuivat maksamaan 1.5 clackia nahkomisesta. Näin ollen he saivat 100 clackia ja Györgyl omansa 20 lunaria nuorukaisilta. Grigori ja Rasputin saivat maksettua velkansa ja pyysivät 20 clackia lainaan G:ltä, joka lahjoitti ne Myrskyveljilleen. Pojat harkitsivat verkkojen ostoa paremman saaliin toivossa.

Semmoista tänään.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 26.01.2013 09:42 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 12.03.2002 03:00
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Eilen sain kaksi uutta pelaajaa kamppikseeni. Toinen on Ernalda the Supporterin palvoja, mutta Vinga viekoittelee häntä ja toinen on Elmalin noviisi.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 26.01.2013 10:57 
Poissa
Jumalulottuvuuden vartija
Jumalulottuvuuden vartija
Avatar

Liittynyt: 27.01.2002 03:00
Viestit: 1220
Paikkakunta: Oulu
"Uusin" Tradeltalk näyttäisi käsittelevän Pavista ja Praxia. Tradetalkissahan on perinteisesti ollut RQ-ystävällistä kamaa.

_________________
Kysymättäkin apuua,
puita salaman siunaamia,
naurua naitujen parissa -
myrskyn jälkiä kylässä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 30.01.2013 09:45 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 12.03.2002 03:00
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
newsalor kirjoitti:
"Uusin" Tradeltalk näyttäisi käsittelevän Pavista ja Praxia.

Mistäs moisen julkaisun voisi omia itselleen? Löytyisikö kenties jonkun iloisen piraatin kokoelmista .pdf-muodossa?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 01.02.2013 00:45 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Wildor:
Mistäs moisen julkaisun voisi omia itselleen? Löytyisikö kenties jonkun iloisen piraatin kokoelmista .pdf-muodossa?

Pdf-muodossa lehden saa kyllä ostettua ihan laillisesta täältä. Tai jos painettu versio miellyttää enemmän, sen voi tilata täältä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 03.02.2013 10:21 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 12.03.2002 03:00
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nysalor kirjoitti:
Pdf-muodossa lehden saa kyllä ostettua ihan laillisesta täältä. Tai jos painettu versio miellyttää enemmän, sen voi tilata täältä.

Ach so, kiitoksia. :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 21.08.2013 20:28 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 12.10.2007 18:24
Viestit: 43
Herään jälleen tomuisista pohjoisista kammioistani kertomaan jotakin tännekin.

Itsekin hankin kyseisen opuksen Fantasiapelien alennuksesta, ja se on alkanut -- viimeinkin -- laajentaa käsitystäni Gloranthasta. Yhä harvemmin minulla ei ole mitään käsitystä siitä, mihin hahmoon tai jumaluuteen viittaillaan. Hyvä jatke Auringon Kreivikunnalle, muuten, vaikka sisältö meneekin jonkin verran ristiin. Myös vaikuttaa kätevältä Praxin alueella liikuttaessa. Aiheutti kutkutkusen hankkia lisää Pavis-materiaalia -- Moon Designin julkaisut ovat jo melkein käsissäni, pitäisi vain saada itseni sijoittamaan niihin pitkähkö penni. (No, Pavis & Big Rubble olisi peedeeäffänä melko kohtuullinen, mutta olisihan se silti tulostutettava, en vain osaa lukea suoraan ruudulta.) Myös laitettakoon korvan taakse aiemmin ketjussa esitetyt vinkit.

Ikävä kyllä vanha peliporukka on pääasiassa hajonnut maailman tuuliin viimeisen vuoden aikana joten uudelleenjärjestelyt lienevät tarpeen. Muuten muutun askeetikkomunkiksi, joka vain kirjoittelee Glorantha-tarinoita tomuisessa kammiossaan ja muistelee kunnian päiviä, kun useimmissa skenaarioissa oli liikaa pelaajia ja ne kävivät sitä kautta mahdottomiksi... Voi hitto kuinka näin nuori mies voi tuntea itsensä näin vanhaksi. Voin vain ihmetellä miten on mahdollista, että aloitimme porukallamme RuneQuestin pelaamisen 4. luokalla noin sata vuotta sitten.

Samalla pahoittelen sitä etten tänäkään vuonna päässyt kokemaan ensimmäistä Ropeconiani, vaikka meneekin aiheen ohi. Töissäkäynti esti. Kenties ensi vuonna -- olen myös harkinnut seuraan liittymistä ihan virallisestikin, vaikka tuskin juuri pääsisin osallistumaan toimintaan täältä.

Seuraavaan kertaan!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: River of Cradles-kamppis
ViestiLähetetty: 28.01.2014 12:35 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 12.03.2002 03:00
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Pelaajani, suurpeikko, kaksi agimoria ja kaksi ihmistä, Orlanth ja Zola Felin noviisi ovat nyt Corflun satamassa ihmettelemässä heidän käsiinsä ilmestyneitä riimuja. Liskolais-pappi on kertonut heille jotain, mutta loput selvinnee yöllä tapahtuvassa palvontamenossa Zola Felin temppelissä.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com