Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 21.05.2019 11:47

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 04.03.2007 23:00 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Kalikoksen vuosikokous on takana, joten on aika kirjoitella taas vuosikokouksen tunnelmista. Kerron tässä tapahtumista omasta näkökulmastani, joten kirjoittakaa ihmeessä te muutkin lisää omista näkökulmistanne!

Perjantai

Saavuin kokouspaikalle heti ensimmäisten joukossa, sillä minua ennen paikalle oli ennättänyt vain Shireh. Pian tulivat Markku ja Teemukin ja täytettiin vieraskortit, minkä jälkeen saatiin avaimet huoneisiin. Itse olen varannut oman huoneen, joka osoittautui varsin miellyttäväksi.

Sen jälkeen istuskeltiin juttelemassa isommassa kokoontumistilassa. Porukkaa alkoi hiljalleen saapua lisää, ja aluksi lueskeltiin kirjallisuutta ja juteltiin Gloranthasta. Ainakin mukaan ottamani Pavic Tales -lehtien kopiot näyttivät kiinnostavan. Topi oli tuonut myös mukanaan minulta Jyväskylään unohtuneen Mongoosen RuneQuest Monsters -kirjan, mistä hänelle suuret kiitokset.

Kun tarpeeksi väkeä oli koossa, esittelin tekaisemani Gloriaksen, pelin, jossa Alias-pelin tapaan selitetään kortilla olevia sanoja ja toiset yrittävät arvata niitä. Gloriaksessa sanat ovat joko Gloranthaan liittyviä tai yleisiä, mutta ne täytyy selittää viittaamalla Gloranthaan. Peli osoittautui hyväksi, etenkin kun selitystä pyrittiin tietoisesti vaikeuttamaan, jotteivät arvattavat sanat olisi olleet liian helppoja. Se toimi samalla eräänlaisena esijäänsärkemisriittinä, kun jokaisella oli tilaisuus päästä selittäjäksi.

Seuraavaksi oli vuorossa myyttipussi, josta kukin neljästä joukkueesta poimi neljä sanaa. Niistä sitten oli tehtävä laatia esitys. Omalla ryhmälläni oli sanat merenalainen kaupunki, Ihmekoto, Näkemätön silmä ja Kaiken tiedon kirjasto. Aika pitkään meni pähkäillessä, mitä niin erilaisista aineksista saisi kokoon. Päädyimme sitten laatimaan esityksen, jossa oli lakonisesti kerrottuja kohtauksia siitä, kuinka peikoksi muuttunut Arkat onnistui herättämään näkemättömän silmänsä eli yöaistin. Tällä kertaa esityksissä oli todella paljon vaihtelua, mutta esitykset olivat todella hienoja seurata. Videonpätkiäkin tallentui niistä kaikista.

Illalla juttelin vielä newsalorin kanssa Cults of Gloranthan kakkoskirjasta, josta löytyi Errinorun poikien kulttikuvaus.

Lauantai

Lauantaiksi oli laitettu vuosikokous alkamaan kello 12.00, mutta se siirtyi tunnilla, koska suurin osa porukasta oli syömässä aamiaista. Vuosikokouksella vihittiin toinen kokoontumistila käyttöön, ja kokouksen pitoon se olikin hyvä. Ensin käsiteltiin paperiasiat, kuten tilinpäätös, vuosikertomus, toimintasuunnitelma, talousarvio ja jäsenmaksun suuruus. Jäsenmaksu päätettiin korottaa 10 euroon, jotta Kalikoksella olisi paremmin varaa pitää tapahtumia.

Kokouksessa valittiin myös Kalikokselle uusi puheenjohtaja ja uusi hallitus. Tosin puheenjohtaja ei ollut aivan uusi, sillä puheenjohtajan kuvainnollisen nuijan otti humis, joka toimi jo kaksi kautta puheenjohtajana 2002–2004. Vanhoista hallituksen jäsenistä jatkoivat Markku, newsalor ja minä, kun taas uutena mukaan tuli Vesa. Varajäseniksi valittiin Alec ja Ugly Psycho.

Virallisen puolen jälkeen pidettiin epävirallisempi The Zin Letters -kokous, jossa pohdittiin lehden tulevaisuutta. Kaikki tuntuivat olevan yksimielisiä siitä, että The Zin Lettersin julkaisemista pitää jatkaa. Keskustelussa käytiin läpi, minkälaista materiaalia oli jo koossa ja mitä muuta voisi lehteen saada. Esiin nousi myös, että aktiivinen päätoimittaja olisi tärkeä sen takaamiseksi, että lehti tosiaan ilmestyy ja että jutut tulevat ajoissa. Uudeksi päätoimittajaksi ehdotettiin Vesaa, joka oli siihen valmis.

Sitten pidettiin vielä hallituksen järjestäytymiskokous. Varapuheenjohtajaksi valittiin Markku, newsalor taas sihteeriksi, minut rahastonhoitajaksi ja tiedottajaksi sekä Vesa odotetusti Zinin päätoimittajaksi.

Seuraavaksi oli vuorossa Tarsh Waria freeform-pelinä. Pelinjohtajina toimivat humis ja Markku. Itse pelasin Tarsh War -kirjassa kuvattujen lunarien puolella ja hahmonani oli Lunarin kollegion maagi Dushan, jonka alaisuudessa oli 21 voimakasta lunarilaista maagikkoa. Tehtävänä oli pitää auki lunarilaisille joukoille Lohikäärmesolassa kulkeva reitti. Peli oli vähän tahmeaa, kun oli vaikea päättää, minne päämajamme sijoitettaisiin. Kaksi kierrosta ehdimme pelata, kunnes oli ruokailun aika.

Ruoan jälkeen aloitin RuneQuest-skenaarion Retki ruohoaavikolle, joka sijoittui Pamaltelaan. Pelaajia oli neljä: Shireh, Vesa, Teemu ja Topi. Valmiit hahmot toimivat pelissä vallan mainiosti ja hauskuutta riitti. Peli vain venyi (jälleen kerran) odottamattoman pitkäksi. Taukoa tosin pidettiin Myrskyveli-visan aikana.

Pelin välissä pidettiin Myrskyveli-visa, joka sijoittui tällä kertaa Glamourin eläintarhaan ja me kilpailijat olimme valaistumista tavoittelevia eläintarhan orlanthiasukkaita. Juontajana oli aikaisemmasta visasta tuttu Jukka-Pekka Kuunpalo. Kelpo lunarilaiseen tapaan kansallakin oli sanansijansa, sillä yleisö pääsi aina äänestämään, kuka putoamisvaarassa olevista kilpailijoista joutui poistumaan eli kuolemaan. Kilpailijoita taisi olla seitsemän. Itse en pärjännyt nyt niin hyvin kuin aikaisemmilla kerroilla vaan putosin yhdessä jonkun muun kanssa, kun jäljellä oli viisi kilpailijaa. Voiton vei tällä kertaa Juho kukistamalla niukasti huutoäänestyksessä Vesan.

Tietokilpailun jälkeen jatkettiin Retkeä ruohoaavikolle, ja sen päätyttyä jäin vielä muutamaksi tunniksi juttelemaan Markun ja Teemun kanssa. Taisimmekin olla viimeisiä valveilla. Oli mielenkiintoista kuulla heidän kampanjoistaan. Erityisesti mieleen jäivät Teemun pelaama Lhankor Mhyn palvoja ja Markun arkatilainen. Kello oli siinä puoli seitsemän, kun lähdin ehtiäkseni nukkumaan vielä jonkin verran.

Sunnuntai

Sunnuntaiaamuna juteltiin jonkin aikaa, kunnes alettiin pelata lisää Tarsh Waria. Nyt peli tuntui sujuvan sutjakammin kuin lauantaina. Maagikkoni ampuivat alas kurjan lentelevän orlanthin ja täyden kuun ansiosta tekivät tyhjiksi mahdollisesti barbaarien aikaansaaman myrskysään. Valitettavasti jouduin sitten lähtemään, enkä tiedä, kuinka pelissä loppujen lopuksi kävi. Toivottavasti muut kertovat asiasta enemmän omissa selonteoissaan.

Yleistä

Tämä vuosikokous lukeutuu minusta parhaiden Kalikoksen tapaamien joukkoon. Jyväskylän syystapaamisessa vaivannut yhtenäisen ohjelman puute oli saatu korjattua, ja sen ansiosta tunnelma oli yhteisöllisempi ja järjestyneempi. Aikataulut tosin perinteiseen tapaan venyivät kovasti, mutta se ei tahtia haitannut.

Itse kokouspaikka oli erinomainen, sillä käytössä oli kaksi tilavaa paikkaa. Erityisesti isompi sopi hyvin perjantain ohjelmalle, kun taas lauantaille pienempi tila oli aivan omiaan. Paikan sijainti vain oli hiukan hankala joillekin. Ehkä opastus olisi pitänyt olla parempi, mutta pääasia oli, että ilmeisesti kaikki löysivät perille.

Kokouksen tunnelma oli mahtava. Oli ilahduttavaa nähdä paljon vanhoja tuttuja ja jokunen aivan ensikertalainenkin. Minusta näytti siltä, että kaikki viihtyivät ja että kaikilla oli tekemistä. Itselläni ei ainakaan ehtinyt olla yhtään tylsää hetkeä. Kokonaisuutena tilaisuudesta jäi oikein hyvä maku ja se osoitti, että Kalikos on voimissaan. Toivottavasti jatkossakin saadaan yhtä viihdyttäviä tapaamisia!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 05.03.2007 00:34 
Poissa
Pappi
Pappi
Avatar

Liittynyt: 01.03.2005 00:07
Viestit: 142
Nysalor kirjoitti:
Ruoan jälkeen aloitin RuneQuest-skenaarion Retki ruohoaavikolle, joka sijoittui Pamaltelaan. Pelaajia oli neljä: Shireh, Vesa, Teemu ja Topi. Valmiit hahmot toimivat pelissä vallan mainiosti ja hauskuutta riitti. Peli vain venyi (jälleen kerran) odottamattoman pitkäksi. Taukoa tosin pidettiin Myrskyveli-visan aikana...


Saisikos tuosta kyseisestä pelistä hieman lisä infoa, kiinnostaisi vain tietää kyseisen pelin pääidea ja kulku?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.03.2007 01:12 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Itse ehdin olla paikalla vain perjantaina, ja sepä kannatti.

Tilat olivat hulppeat. Kertakaikkiaan. Suurkiitos Markulle (onhan nimi oikein) järkkäämisestä ja huolenpidosta! Ruokakin tuotiin melkein pöytään. Vieraanvaraisuutta tosiaan.

Paikalla oli siinä yhdeksän aikaan mukava joukko hilpeitä heppuja. Meitä taisi olla kaikkiaan 14. Jutusteltiin ja ihmeteltiin pöydillä lojuvia opuksia. Alias-henkisen arvuuttelupelin haaste oli tarpeeksi vaikeiden vihjeiden keksiminen, kun Glorantha-esoterian mestareille tuntui riittävän puoli sanaa arvaamiseen. No, sehän kai oli se tarkoituskin.

Myyttipussi tuotti neljä loistavaa ja erilaista myyttiä. Parhaiten jäi mieleen opettavainen tarina siitä, kuinka Humaktia ei kannata huijata.

Sauna ja siellä kerrotut tarinat olivat mulle illan kohokohta. Eetun (ilmeisesti jo aiemmin kuultu) tarina Orlanthin katonpaikkaamisesta johti hienoon keskusteluun myyttien konnotaatioista ja roolista orlanthien yhteiskunnassa. Toivottavasti Eetun kunnianhimo kantaa julkaisuun saakka.

Saunajuomat väsyttivät, mutta jäimme Topin, Eetun ja Turkan kanssa vielä keikkumaan ja kelaamaan roolipelaamista ja Glorantha-kokemuksiamme. (Eetun pointit Copper Town -lautapelistä taisivat päästä jossakin määrin kokeiluasteelle jo sunnuntaina.)

Näistä keskusteluista jää aina sellainen olo, että kalikoslaisten kanssa olisi upeaa pelata. No, se jäi multa tällä kertaa väliin. Aamun eka bussi toi kotiin uinumaan.

Suurkiitos järjestäjille ja mukana olleille!

G[/b]


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.03.2007 12:40 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 26.02.2003 12:31
Viestit: 234
Paikkakunta: Karjaa
Tervehdys. Tässä olisi hiukan omia kokemuksiani Kevätkokouksesta.

Perjantai

Saavuin joskus kahden aikoihin Leppävaaran asemalle ja josta sitten lähdin kävelemään tapaamispaikkaa kohti. Mukana kartta joka osoittaa missä ilmansuunnassa Pellervo-instituutti on. Pari kilometriä ennen tapaamispaikkaa onnistuin eksymään ja kiitokset sille bussikuskille joka heitti minut ilmaiseksi keskustaan. (Kuten Ville totesi, tein pienen sankarimatkan.)
Kävelymatkasta huolimatta olin paikanpäällä ensimmäisenä. Pari kertaa kävi mielessäni, että olenko nyt varmasti oikeassa paikkaa. Kalikoslaisia ei näkynyt missään.
Hetkeä myöhemmin Nysalor saapui paikalle. Nysalorin kanssa vaihdoimme sanaa ja muutaman hetken kuluttua Markku ja Eetu saapuivat paikalle. Veimme tavarat huoneisiin ja onnistuin eksymään rakennuksessa. Hiukan aikaa sooloiltuani löysin muut.Siirryin suuren saliin istuskelemaan ja tutustumaan muihin Kalikoslaisiin. Nysalor esitteli Glorantha-tavaroitaan ja selailin niitä suurella mielenkiinnolla läpi. Tosin väsymys haittasi lukemista.
Myöhemmin Nysalor esitteli uutta Glorantha-aiheista Alias-peliään. Yritin aluksi vältellä moista, koska taitoni ja tietoni Gloranthaa kohtaan ovat vähäiset. Kyllä se ujous siitä särkyi ajan mittaan ja uskalsin jopa osallistua peliin.
Jossain vaiheessa kävin kaupassa isommalla porukalla ja sieltä tuli haalittua muutamaa pientä naposteltavaa. Markku varoitteli ihmisille, että ei tarvitse/kannata ostaa ruokaa sillä paikanpäällä on kunnon tarjoilut.Jossain välissä tapaamista oli tarjolla lämmintä ruokaa. Ruoka oli maukasta ja teki hyvää tyhjälle vatsalle. Kiitokset niille jotka olivat järkkäämässä ruokaa Kalikoslaisille. Odottelimme illan mittaan, että loputkin saapuisivat tapaamiseen. Tässä välissä käytiin muutama kierros Gloriasta.
Poukkoilin takaisin ruokalaan syömään myöhemmässä vaiheessa ja tutustuin samalla newsaloriin.
Porukoiden saavuttua paikalle pääsimme aloittamaan jäänsärkemisen. Hetkeä myöhemmin aloitettu myyttipussi oli mielenkiintoinen tapahtuma. Päädyin Nysalorin, newsalorin ja Topin kanssa samaan ryhmään.
Kuten Nysalor mainitsi jo, niin rakensimme myytin Arkatista. Myöhemmin myytit esiteltiin ja ne olivat loistavia. Sitä tunnelmaa joka välittyi ei voi sanoin kuvata. Samalla tuli juotua punaista kuuta pois.Myyttien jälkeen seurasi puhdistautumisrituaali eli saunominen. Saunassa tuntui siltä kuin kaikki olisivat toistensa parhaita kavereita vaikkakin osaa näkee toisiaan sen kaksi kertaa vuodessa. Olin jollakin tavalla yllättynyt. Viimeistään tässä vaiheessa sain karistettua sitä ujoutta pois itsestäni.
Myöhemmin yöllä poukkoilin siellä täällä. Lopulta painuin nukkumaan sattumanvaraisesti valittuun huoneeseen.

Lauantai

Heräsin joskus kello kymmenen aikoihin aamulla. Onnistuin jopa nukkumaan hyvin. Suuntasin keittiötä kohti syömään aamupalaa. Päätin aamupalan jälkeen mennä odottamaan kokouksen alkua ja samalla tuli juteltua Nysalorin kanssa. Kokouksen alku venyi ja venyi, mutta oli täysin ymmärrettävää.
Kokous alkoi lopulta ja hiukan hämilläni seurasin tapahtumia. Hallituksen jäseneksi en uskaltanu tänä vuonna ilmoittautua, mutta ehkäpä seuraavalla kerralla. Kokouksen jälkeen oli pidempikestoinen palaveri Zin Lettersistä. Toivon, että seuraava lehti ilmestyy hyvissä ajoin.Markku ja Eetu päättivät aloittaa Tarsh War-pelin. Päädyin Lunarin Imperiumin puolelle. Ensimmäinen kerta kun osallistuin kyseiseen peliin ja oli sormi suussa pariin otteeseen. Onneksi pelinjohtajat ja muut pelaajat auttoivat pelin kanssa. Itse komensin tuhatta javelinin heittäjää.
Peliä pelattiin pari kierrosta. Kierokset venyivät ja venyivät Imperiumin etsiessä päämajalle sopivaa paikkaa.Tämän jälkeen oli ruokailun aika. Tuli tankattua koko päiväksi ruokailun aikana. Ruokailun aikana ilmoittauduin Nysalorin tulevaan RuneQuest-peliin.
Oli hauska päästä pelamaan RQ:ta pitkästa aikaa. Mukana olivat Teemu, Vesa ja Topi minun lisäkseni.
Astuin tummanpuhuvan vanhemmanpuoleisen Agimori-soturin saappaisiin. Vaikkakin peli venyi taukojen, Myrskyveli-kisan ja saunan takia niin ei se menoa haitannut. Jokainen pelaaja samastui rooliinsa loistavasti ja peli oli loistava.Myrskyveli-kisaan en uskaltanut osallistua. Päädyin seuraamaan kisailua yleisön seasta. Kysymykset olivat välillä haastavia ja välillä helppoja. Viimeinen äänestys meni ohi korvien koska en kuullut, että kyseessä oli huutoäänestys.
Saunassakin tuli illemmalla vierailtua, mutta tällä kertaa pikaiseen. Oli kova kiire jatkamaan RQ-peliä. Jossain välissä tuli nautittua yöpalaa.
RuneQuest-peli jatkui lähemmäs aamuyöhön asti. Itse kävin valloittamassa sängyn, samasta huoneesta missä nukuin edellisyön, kun ei enää jaksanut valvoa.

Sunnuntai

Heräsin ja suunnistin ruokalaan syömään aamupalaa. Samalla pakkailin varusteitani.
Tarsh War jatkui kunhan kaikki olivat heränneet ja käyneet syömässä aamupalansa. Lunarin Imperiumi tuntui jopa saavuttavan jotain. Minähän en käynyt kauppaa viinoista ja vaatteista enkä varastanut lahjoja joilla barbaarit lepytetään. Hauskaa oli.
Välissä käytiin syömässä lämmintä ruokaa.
Peli päättyi kun vääräuskoiset rynnivät Riimuportin tuhottuaan kaikella mitä löytyy ja ajoivat Tinkessä olevat Lunarit pois. Sen verran voisi sanoa, että kyllä minä mielelläni pelaisin uudestaan.Ajan mittaan porukkaa alkoi lähtemään kotia kohti. Lähdin joskus neljän aikoihin taksilla Helsingin rautatieasemaa kohti neljän muun henkilön kanssa. Voisi sanoa, että takapenkillä oli tiivis tunnelma. Osa porukasta lähti pohjoiseen ja hyvästelimme heidät. Minä ja Ville suunnistimme junaan joka lähti Turun suuntaan.
Junamatkan aikana tuli Villen kanssa keskusteltua tapaamisen jälkitunnelmista, Gloranthasta ja muusta ei-Gloranthaan liittyvästä.
Tuli haikea tunnelma kun jouduin astumaan junasta ulos.Kiitokset kaikille jotka paikalla olivat. Tunnelma oli loistava ja tulen ilomielin uudestaan Kalikoksen kokouksiin. Glorantha-kiinnostukseni kasvoi entisestään.

-Shireh-


Viimeksi muokannut Shireh päivämäärä 05.03.2007 16:18, muokattu yhteensä 2 kertaa

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.03.2007 13:22 
Poissa
Kosminen lohikäärme
Kosminen lohikäärme
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 1854
Paikkakunta: Dorastor, Espoo
Häppeninkiin osallistumiseni jäi lauantaille kun muut kiireet ja flunssa lannistivat. Kiitos järjestäjille, paikka ja ohjelma toimi hyvin.

Ymmärsinkö oikein, että barbaarit sitten menivät ja voittivat Tarsh Warin? Olisi pitänyt olla paikalla 300 punaisen lohikäärmeen, yhm.. siis 300 rakuunan kanssa pidempään. Tuliko edes punainen lebakko apuun?

_________________
-=Guzm0=-
"Eurmal is the Trickster. He is a bane and a blot on all people. No one likes him or what he does. No one trusts him or his worshippers"- Storm Tribe -


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.03.2007 16:35 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 26.02.2003 12:31
Viestit: 234
Paikkakunta: Karjaa
Guzmo kirjoitti:
Ymmärsinkö oikein, että barbaarit sitten menivät ja voittivat Tarsh Warin? Olisi pitänyt olla paikalla 300 punaisen lohikäärmeen, yhm.. siis 300 rakuunan kanssa pidempään. Tuliko edes punainen lebakko apuun?


Lepakko ei tullut apuun. Minulla oli kyllä suunnitelmat mihin lepakon voisi pistää. Rakuunoiden komento siirrettiin toiselle pelaajalle. Ei muuten joku haluasi kirjoittaa tarinaa tuosta Myyttipussin Arkat-tarinasta? Sen verran mielenkiintoinen aihe olisi kyseessä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.03.2007 17:18 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Zero:
Saisikos tuosta kyseisestä pelistä hieman lisä infoa, kiinnostaisi vain tietää kyseisen pelin pääidea ja kulku?

Kovin tarkasti en viitsisi julkisesti kertoa skenaariosta, koska jotkut foorumilaiset saattavat pelata sitä joskus tulevaisuudessa. Pelin ideana oli kuitenkin matkustaa kaukaiseen Zamokilin maahan etsimään erästä muinaista esinettä. Tarujen mukaan siellä sijaitsi muinaisina aikoina loistokas Artmali-imperiumi, jonka kansalaiset olivat sini-ihoisia. Skenaariossa retkelle lähteneen porukan johtaja olikin sini-ihoinen. Muut pelihahmot olivat sen sijaan agimoreja: Maslon suunnasta kotoisin ollut mies, jolla oli lemmikkimarakatti, synkkä Orjethulutia palvova soturi Yngortun kaupungista ja umathelalainen barbaari, joka oli kova naisten perään. Melkoisten koettelemusten jälkeen seurue onnistui tavoitteessaan, joskaan loppu ei tyydyttänyt kaikki hahmoja. :)

calyz:
Ei muuten joku haluasi kirjoittaa tarinaa tuosta Myyttipussin Arkat-tarinasta? Sen verran mielenkiintoinen aihe olisi kyseessä.

Minä muistaakseni otin käsikirjoituksen talteen. Voin kirjoitella sen puhtaaksi ja me kirjoittajat voimme yhdessä miettiä, saisiko siitä sopivasti muokattuna tarinan aikaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.03.2007 17:37 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 26.02.2003 12:31
Viestit: 234
Paikkakunta: Karjaa
Nysalor kirjoitti:
Minä muistaakseni otin käsikirjoituksen talteen. Voin kirjoitella sen puhtaaksi ja me kirjoittajat voimme yhdessä miettiä, saisiko siitä sopivasti muokattuna tarinan aikaan.


Se olisi hienoa. Tarinanhan ei tarvitsisi olla kovinkaan pitkä.

Unohdin lisätä raporttiin Eetun opettaman Jungle Speed-pelin. Yksikertainen, mutta hauska peli. Lopputuloksena haava ja pari mustelmaa käsissä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.03.2007 23:30 
Poissa
Valtija (admin)
Valtija (admin)
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 785
Paikkakunta: Helsinki
Jälleen yksi onnistunut sankarimatka ja riitti takana.

Olen Eetu, viisas tutkija, kylänvanhin ja shamaani, jolla ei kuitenkaan ole kylää (paitsi kaksi kertaa vuodessa)

Kaikki, siis aivan kaikki tuntui tällä kertaa osuvan kokouksessa nappiin, ja olin itsekin aivan loistavassa vedossa, sankarihehkussa alusta loppuun.

Babeester Gor se herää henkiin, ja kuoleman merkit tarttuvat naisiin.
kohti turhaa - kuolemaa


Ensin Matin Glorias tarjosi tarpeellista esijäänsärkemistä kauempaa saapuvien riittivelien saapumista odotellessa, ja sitten myyttipussi tuotti neljä aivan loisteliasta myyttiä, jokainen oma erilainen loppuun hiottu jalokivensä.

Valitsisitko vuotamattoman katon, jos maailmassa ei sen jälkeen olisi enää ystäviä, liittolaisia tai sukua?

Saunatarinankerronta oli ohjelmassa pitkästä aikaa, ja olin itselleni valat vannonut ja pyhästi luvannut, että kertoisin oman tarinani klaaniveljieni arvoisesti. Eikä siitä ollut kysettäkään. Sanat soljuivat suusta, kietoivat kuulijat ja kaikki tiesivät mikä on hyvää ja pyhää. Erityisesti lämmitti kun vielä saunassa jälkeenpäin pyhien miesten seurassa myyttiä pyöriteltiin ja ravisteltiin niin että myytin kaikkein salatuimmatkin merkitykset heijastuivat henkihuoneen seinille.

Eikä missään nimessä pidä unohtaa Ollin Kalevalamittaista myyttiä Orlanth lohikäärmeenystävästä, joka hiljensi koko huoneen täysin ja välillä pisti kylmiä väreitä kulkemaan ainakin meikäpojan selkäpiitä. Totta ja Pyhää joka sana.

Mikset sä pistä sitä nukketeatteritsybyä viihdyttämään niitä biisoniratsastajia?

Pohjoissartarin valloitus, joka pelattiin kahdessa osassa kahtena päivänä vaihtuvalla porukalla oli myös hyvä kokemus, vaikka olisikin hyötynyt paremmasta jaksotuksesta. Nyt paljon potentiaalia hahmojenvälisiin kähinöihin jäi käyttämättä kun pelaajat vaihtuivat ja aikatalu oli tiukka. Pienellä viilauksella uusintapelautukseen kuitenkin ehdottomasti.

Peli tosiaan päättyi epäselvään tilanteeseen, jonka ratkaisu riippuu siitä, kuinka tehokkaasti Dayzatarlassar Tinkistä vyöryviä joukkoja viivyttää ja kauan Entarios Tukijalla kestää nostaa Maranaba ja Maransdun sotajalalle.

Mun on kyllä nyt KESKIVAIKEA päättää kuka lähtee äänestykseen..

Ukkosveli-visa oli mulle siitä mainio, että kerrankin tiesin jotakin :). Ei se kyllä lopulta auttanut, kun hävyttömän ylimielisyyteni, populismini ja yleisönkosiskeluni lopullinen tyhjyys paljastui, ja päädyin broiden "ruoaksi".

Merten sulun kiertämisenne epäonnistui. Te joudutte ihan hirveeseen myrskyyn ja tuuleen. Siellä on toinenkin laiva.
- Otetaan törmäyskurssi.


HeroQuest à la Greg à la Eetu oli tällä kertaa todella tiukalle ruuville väännetty versio, joka vedettiin hektisellä vauhdilla ja intensiteetillä parissa tunnissa läpi. Pelaajat tuntuivat pitäneen, mua intensiteetti ja laserintarkka fokus jo melkein heikotti - koko öljytty höyryjyrä toimi kuitenkin just niin kuin olin suunnitellutkin, mikä povaa erittäin hyvää kampanjapeleihin tarkoitetulle löysemmälle versiolleni.

Joo nyt kyllä käy niin, että te juoksette kauhusta kirkuen ulos sieltä luolasta. Sano mihin pakenet niin kerron mitä kivaa sieltä ilmestyy.

Sunnuntaina olimme jo siivoilemassa paikkaa kun Turkka saapui paikalle Copper Town mukanaan, ja kuin taiottua, meitä oli jäljellä juuri oikea pelaajamäärä pelille eikä kenelläkään liika kiire minnekään. Peli oli jälleen erittäin miellyttävä kokemus, ja yhäkin mua yllättää miten joka vuoro pelin tilanne onnistuu muuttumaan dynaamisesti ja kiinnostavasti, silti olematta liian satunnainen.

I broke a guy's finger playing Jungle Speed!!

Joka sekunti tapaamisesta oli tekemistä täynnä, havaintojeni mukaan ei vain mulla, vaan kaikilla. Perinteinen Kalikosaikataulukun toimi tällä kertaa täysin nappiin - ohjelmia aikataulutettiin ja siirrettiin joustavasti, mutta silti oli koko ajan selvää missä mennään ja mitä seuraavaksi oli odotettavissa. Yleiset ohjelmanumerot ja juuri oikeaan aikaan saapuva ruhtinaallinen muonitus pitivät siitä huolen (minkä järjestämisestä yhtäläisen ruhtinaallinen kiitos Makelle).

Kiitos veljet, kiitos. Te todella olette minun heimoni, vaikka näemmekin vain pari kertaa vuodessa. Eikä tämä heimo petä.

Ja jos ei muuten jo sormet syyhyä uusintaa, vasta seuraavassa tapaamisessa paljastuu, miten Togaro teki itselleen oman meren.

_________________
Rejoice, for the rain has fallen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.03.2007 00:15 
Poissa
Puolijumala
Puolijumala
Avatar

Liittynyt: 19.02.2002 03:00
Viestit: 1030
Paikkakunta: Jyväskylä (Joutseno in my mind!)
Täytyy tässä itsekin hehkuttaa tapahtumaa oikein kunnolla. Kiitokset heti tähän alkuun Markulle ja muille jotka näkivät vaivaa tapaamisen järjestämiseksi ja kiitokset kaikille paikallaolleille jotka teitte taas tästä ikimuistoisen visiitin.

Perjantai

Perjantaina saavuin paikalle Joutsenosta siinä klo. viiden pintaan, ja paikalla oli jo muutamia tuttuja ja tuntemattomiakin. Siinä yleisen tarinoinnin lomassa aloittelimmekin pelailemaan Nysalorin kehittelemää Gloriasta, joka oli kuin nakutettu tuohon tilanteeseen ja se oli hyvinkin viihdyttävää.

Kaupassa kävimme ja vastaanotimme lisää väkeä ja söimme ja pelailimme Gloriasta. Lopulta viimeisetkin tulijat saapuivat ja pääsimme itse myyttipussin kimppuun, jonka myytit tälläkin kertaa olivat todella mahtavia. Itse olin Chividalin ja Korolin kanssa samassa ryhmässä ja väsäsimme myytin siitä kuinka Orlanth ja Humakt kisailivat Kuoleman hallinnasta ja kuinka Orlanth huiputti Humaktia jatkuvasti, kunnes veljekset ratkaisivat kisan "musiikin" avulla. Myyttipussin jälkeen olikin saunan aika, ja saunomisen jälkeen ei ollutkaan enää mitään yhteistä ohjelmaa, joten hetken tarinoituani päätin yrittää nukkumista jotta lauantaina olisin virkeämpi.

Lauantai

Lauantaina nousin aamupalalle jonka jälkeen oli vuorossa vuosikokous. Päätin uskaltautua hallituksen jäseneksikin ja päädyin siinä sitten The Zin Lettersin päätoimittajaksi. Virallisuuksien jälkeen olikin vuorossa Tarsh War, jossa olin kapinallisten päällikkö Gyffur ("Death to all Lunars!"). Pari kierrosta ehdimme pelailemaan kun tuli kiire kauppaan ja sen jälkeen syömään.

Ruoan jälkeen olikin vuorossa Nysalorin Pamaltela peli, jossa pelasin Umathelalaista Orlanthia palvovaa agimoria jonka heikkoutena olivat kauniit naiset ja hevoset. Peli sujui oikein mainiosti ja välillä pidimme taukoa Myrskyveli -tietokilpailun vuoksi, johon itsekin otin osaa. Yllätyksekseni, ja ehkä myös yleisön avustuksella kamppailinkin visailun voitosta, mutta yleisön suosio ei ollut enää myötä ja päädyin gladiaattoriksi brontosauruksia tappamaan.

Visan jälkeen jatkoimme taas seikkailuja Pamaltelassa, ja sitten välistä pistäydyimme saunassa ja yösyömingeissä. Sitten taas seikkailut Pamaltelassa jatkuivat johonkin aamu neljään. Pelin jälkipuintien jälkeen olinkin sen verran sippi, että päätin painua suosiolla pehkuihin. Täytyy tässä välissä kiittä Nysaloria jälleen kerran loistavasta pelistä ja mahdollisuudesta tutustua Pamaltelaan ja pelata siellä.

Sunnuntai

Sunnuntaina heräsin taas aamupalalle, kasailin tavaroitani ja suuntasin aamupalalle. Aamupalan jälkeen jatkoimme sotimista Sartarissa (sinne Tarshiin emme ehtineet, vaikka berserkkerini ja komennossani olleet biisoniratsastajat olisivat hinkuneetkin Tarshiin). Jyräsin ensin Riimuportin ja putsasin sen Punaisen Kuun saastasta, jonka jälkeen tovi odottelua että vihollinen ehtisi Tinkiin ja sitten voimallinen isku sinne, joka jäikin sitten ajan puutteen vuoksi viimeiseksi tekosekseni kun sitten pistimme pelin osalta pillit pussiin. Sitten olikin vielä yhden pikaisen ruokailun aika ja sen jälkeen kimppataksilla asemalle ja Topin kanssa junalla Jyväskylään.

Pistetään tähän loppuunkin kertaalleen kiitokset kaikille paikallaolleille. Nämä Kalikoksen tapaamiset on kyllä sellaisia joka vuotisia kohokohtia, että niistä on tullut jo minullekin sellainen traditio että niitä ei mielellään jättäisi väliin. Tunnen nyt todellakin olevani osa Kalikosta enkä pelkkä jäsen ja nimi jäsenrekisterissä. Mukava oli myös nähdä jotain vanhoja Kalikos-aktiiveja, jotka eivät samoihin tapaamisiin minun kanssani olleet vielä aikaisemmin sattuneet, ellen joitain nähnyt sitten vilaukselta Ropeconissa 2005.

Seuraavaa tapaamista odotellen.

_________________
Gather all the men folk speaking the Sartaric tongue. The land is Sartar the land is young!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.03.2007 12:14 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 26.02.2003 12:31
Viestit: 234
Paikkakunta: Karjaa
Odotan kuvia tapaamisesta kuin kuuta nousevaa.

Kokouksen jälkeen tuli huomattua sangen erikoinen seikka. Nyttemmin foorumilaisiin suhtautuu uudella tavalla kun tietää minkänäköistä ja minkalaista ihmistä nimimerkin takana seilailee. En tarkoita pahalla. Vaikutus on ollut sangen postiviinen.

Kokouksen yksi lukuisista postiivista asiosta on, että kiinnostuin HeroQuest-pelistä. Täytyy tutkailla joskos budjetti antaisi myötä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.03.2007 00:44 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Voin iloksenne (?) ilmoitella, että vuosikokouksessa otettuja kuvia on ilmestynyt Kalikoksen sivuille. Niitä on kaksi sarjaa: minun ottamiani ja Guzmon ottamia. Mikäli joku ei halua näkyä kuvissa, kannattaa laittaa asiasta minulle viestiä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 28.03.2007 22:19 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Koska vuosikokouksessa kuvattuja videonpätkiä toivottiin nettiin, ne löytyvät nyt täältä yhtenä noin 100 megaa vievänä tiedostona. Videon katsomisesta varten tarvitsee esimerkiksi täältä löytyvän koodekin.

Videonpätkissä on ainoastaan myyttipussin tapahtumia eli sen periaatteiden selitys, pussista nostetut sanat ja itse esitykset. Koska kamerallani saa vain 30 sekunnin pätkiä kerrallaan, pätkien välissä on pieniä taukoja, mutta esityksistä saa varsin hyvän tolkun siitä huolimatta – mikäli niissä jotakin tolkkua on. :) Lienee toiveita saada esityksistä myös kuukauden tarinoita, joten kannattaa seurata sitä aihetta täällä foorumilla.

Jos joku ei halua näkyä videoilla, kannattaa ilmoitella minulle sähköpostitse tai yksityisviestillä.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com