Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 21.05.2019 11:47

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Kalikoksen vuosikokous 2010
ViestiLähetetty: 25.04.2010 21:44 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Kalikoksen vuosikokous 2010 järjestetään Helsingissä Haagassa 8.–9.5.2010 osoitteessa Isonnevantie 41, Liiketila 2, 00320 Helsinki. Virallinen vuosikokous pidetään lauantaina 8.5.2010 kello 12.00. Vuosikokouksessa julkistetaan The Zin Lettersin neljäs numero, jonka jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat vuosikokouksessa tai myöhemmin kotiin postitettuna.

Vuosikokouspaikka on käytössä jo perjantai-illasta sunnuntaihin saakka, mutta jos Haaga alkaa ahdistaa, voimme siirtyä illalla keskustan rientoihin. Lauantaina paikalla ollaan silti ainakin kello 11.00–17.00. Jos olet tulossa muuhun aikaan, ilmoita etukäteen vuosikokousvastaava Ilkka Leskelälle (foorumilla Garrik). Vuosikokouksessa keskustellaan tietysti yleisesti Gloranthasta mutta myös The Zin Lettersin seuraavasta numerosta ja HeroQuestin suomennoshankkeesta. Pelejä, tarinankerrontaa ja muuta ohjelmaa saattaa olla myös luvassa.

Lauantaina varsinaisen kokoustamisen jälkeen on tarjolla kevyt lounas (salaatti + keitto) sekä teetä ja kahvia. Jos noudatat ruokavaliota, kerro siitä Ilkka Leskelälle (yhteystiedot ylhäällä). Muu ruokailu tapahtuu omaan laskuun. Kokouspaikassa on liesi, uuni, jääkaappi ja astioita mutta ei mikroaaltouunia. Kiven heiton päässä kokouspaikasta on kauppa ja pizza-/kebabpaikka.

Ilkka Leskelän luona (n. 1 km päässä vuosikokouspaikasta) tarjolla yösija kahdelle tai kolmelle henkilölle perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisiksi öiksi. Lisävuodepaikkoja mahdollisesti tarjolla muiden Kalikoksen helsinkiläisten jäsenten luona. Kysy asiaa Glorantha-foorumilla!

Yhteydet julkisilla kulkuneuvoilla kokouspaikalle:

Junat A, E, L, M, S ja U
Eli kaikki Helsingin rautatieasemalta Vantaankosken ja Espoon suuntiin kulkevat junat PAITSI Y!
Pysäkki: Huopalahden asema
Matka-aika keskustasta 8–9 min.
Kävelymatka asemalta kokouspaikalle n. 10 min.

Bussi 41 Kamppi – Haaga – Kannelmäki
Pysäkki: Riistavuori (Isonnevankuja)
Matka-aika keskustasta 15–20 min. + pysäkiltä kokouspaikalle pari minuuttia

Bussi 52 Vanhakaupunki – Oulunkylä – Munkkiniemi
Pysäkki: Riistavuori (Isonnevankuja)
Matka-aika Vanhasta kaupungista n. 25 min., Munkkiniemestä 10–15 min.+ pysäkiltä kokouspaikalle pari minuuttia

Bussi 550 Itäkeskus – Oulunkylä – Westendinasema (Espoo)
Pysäkki: Huopalahden asema (Eliel Saarisen tie)
Kävelymatka kokouspaikalle n. 10 min.

Kokouspaikan sijainnin voi katsoa Pääkaupunkiseudun opaskarttapalvelusta osoitteesta http://kartta.hel.fi/opas/main/default. ... 36&e=49374.

Kokousta koskevissa asioissa kannattaa ottaa yhteyttä Ilkka Leskelään.

Tervetuloa Kalikoksen vuosikokoukseen!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.05.2010 23:18 
Poissa
Puolijumala
Puolijumala
Avatar

Liittynyt: 19.02.2002 03:00
Viestit: 1030
Paikkakunta: Jyväskylä (Joutseno in my mind!)
Vaikken vuosikokoukseen ole paikalle pääsemässä, niin olen tulevan hallituksen käytettävissä. Sellaisessa roolissa johon voin ryhtyä paikalla olematta.

_________________
Gather all the men folk speaking the Sartaric tongue. The land is Sartar the land is young!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.05.2010 10:47 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Sormilla laskeskelen, että ainakin kolme immeistä (Newsalor & Olorin & Psycho) tulee pohjoisen suunnalta. Varaanko teille petipaikat, vai löydättekö majoituksen muualta?

Saan paikalle Copper Town -lautapelin, johon sain eilen illalla kirjoitettua puhtaaksi juttuja (tosin Turkka ei ehdi opastamaan, mutta kyllä toi onnistuu meiltä). Voin myös demottaa ajatusasteella olevaa Klaanipeliä, joka pyörii parilla tavallisella korttipakalla. Spinosar lupaili, että tarvittaessa Dragon Pass -lautapeli olisi saatavilla. Ex tempore improvisaatiopelaaminen on aina mahdollista.

Lehtiprojektifiilistelyjä voi auttaa nippu julkaisematonta matskua printteinä. Jos teillä on tällaista, tuokaa mukananne!

Samoin, jos teillä on uusi Sartar-kirja, tuokaa näytille. Juttelin Spinosarin kanssa asiasta, ja aiomme varmaan ehdottaa kimppatilausta *jostakin*, kun Suomesta ei tuota opusta kaupan hyllyltä ilmeisesti koskaan tule saamaan. Tai sitten voimme painostaa yhdistyksen arvovallalla Fantasiapelejä tai Boosteppiä tms. tilaamaan tavaraa hyllyyn.

Ruoaksi ajattelin perus lihasoppaa. Haluaako joku kasvisversion?
Salaatistakin saa helposti ruokaisamman version aikaiseksi.

Elintarvikelakon vuoksi olut ja sima saattavat loppua kaupoista... Pitäisikö hamstrata?

Oma ohjelmani lauantaina:

10:30 ruokakauppaan
11:00 ovet auki ja ruokapadat tulille
12:00 virallinen osio alkaa;
kokouksen ja Zinin julkkareiden jälkeen syödään
*Monenlaista hommaa tapahtuu*

Olen olemassa perjantaina (huomenna), eli soitelkaa, jos olette Helsingissä vailla tekemistä ja yösijaa. (Puhelinnumeroni löytyy Facebookin kautta, mut todennäköisesti myös Kalikos-kavereidesi välityksellä. En sitä tähän viitsi pistää...)

Sunnuntaina joudun siirtymään muihin hommiin klo 14 jälkeen, mutta sitä ennen ehdin tehdä jotakin. Brunssi meillä, kokoustilassa tai kaupungilla voisi olla toimivaa ajanvietettä.

-G


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.05.2010 16:37 
Poissa
Keisari
Keisari
Avatar

Liittynyt: 30.01.2003 19:56
Viestit: 579
Paikkakunta: JKL
Minäspäs yritän tuon Sartar-opuksen muistaa mukaan ottaa. Lauta- & korttipelit kuullostaa hyvältä.

Näistähän jo postissa jotain höpöteltiinkin, mutta eipä kait se haittaa vaikka muillekin vähän tilannetietoa tulee: JKLstä lähtee liikkeelle autokunta kyydissään allekirjoittaneen lisäksi Flencer ja Olorin, ja Korol vielä noukitaan matkalta mukaan. Lauantaina aamusta saapuillaan. Meikäläiset vie näillä näkymin 2 nukkumapaikkaa Garrikin luota la-su yönä.

Lihasoppa passaa mainiosti (niinkuin kyllä järeämpi salaattikin) ja omat nestemäiset ravintoni saanen kuosiin kyllä.

Jaa, mites muuten parkkeeraus onnistuu kokouspaikan lähellä?

_________________
In all of nature's sorcery
The most bewitching entity
Hell can have no fury
Like the rising of the storm…


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.05.2010 22:40 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Parkkipaikka löytynee kadun varresta tai kiinteistön kulmalta. Haagalaiset käynevät mökeillään viikonloppuna, joten tilaa pitäisi olla.

-G


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.05.2010 23:55 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Garrik:
Samoin, jos teillä on uusi Sartar-kirja, tuokaa näytille. Juttelin Spinosarin kanssa asiasta, ja aiomme varmaan ehdottaa kimppatilausta *jostakin*, kun Suomesta ei tuota opusta kaupan hyllyltä ilmeisesti koskaan tule saamaan. Tai sitten voimme painostaa yhdistyksen arvovallalla Fantasiapelejä tai Boosteppiä tms. tilaamaan tavaraa hyllyyn.

Voin ottaa Sartar-kirjan mukaan ja vaikkapa sen lopullisen version enkä Tentaclesin keskeneräistä julkaisua. Jos Sartar-kirjan ostaminen kiinnostaa, niin suosittelisin tilaamaan sen suoraan Moon Designilta osoitteesta http://www.glorantha.com/index.php?page_id=1001. Seitsemän euroa postikuluja ei ole kovin paha hinta itse kirjan hintaan suhteutettuna, ja ryhmätilauksella saattaisi saada postikulut yhtä kirjaa kohden vielä alemmaksi, kuten sivulla mainitaan. En usko, että roolipelikaupoista kirjaa voi saada oikein halvemmalla, vaikka joku kauppa sitä hankkisikin valikoimiinsa. Esimerkiksi Leisure Gamesilla hinta on 45 puntaa.

Voin peluuttaa vuosikokouksessa jotakin skenaariota, jos löytyy halukkaita pelaajia. Wyvernin sisaret on tällä hetkellä ykkösskenaarioni, jota olen ajatellut peluuttaa varmaan Traconissa ja Ropeconissakin. Noista tapahtumistakin voitaneen puhua lisää vuosikokouksessa. Molemmista on kuitenkin varattu jo pöytä Kalikokselle.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 09.05.2010 19:49 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 29.06.2009 09:50
Viestit: 12
Kokous oli, kokous meni, kuvia tuli. Otokset ovat nyt narulla kuivumassa, mutta skannaan niistä raakaversiot joko tänään tai huomenissa.

Edit: siinähän ovat. Ikivanhan paskaskannerin laatu ei huimaa päätä, mutta jonkun viikon päästä varmaan saan tekaistua paremmat versiot.

Kuva
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.05.2010 11:45 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Kokoontuminen pähkinänkuoressa:

11 ihmistä
15 tuntia
2 virallista kokousta (vuosikokous, hallituksen järjestäytyminen)
3 peliä (Ruohomaalaiset, Klaanipeli, Copper Town)
Zin letters #4 julkaistu
Löpinää ja fiilistelyä
Tarpeeksi ruokaa ja juomaa

Mun oma kokemukseni oli kahtalainen. Perjantai-illasta lauantain puolipäivään oli lievää stressiä järkkäilyissä, mutta onneksi Markku tuli omaehtoisesti apuun, ja ruoanlaitto delegoitiin perinteiseen hyvään tapaan: lihat ja keitto Markun vastuulle. Hyvää tuli.

Kun jengiä sitten saapui paikalle, jää suli sulattelemattakin, ja rennosti jutustellen siirryttiin viralliseen osioon, joka saatiin kyllästymättä ja tehokkaasti läpi. Tätä seurasi tunti-pari syöpöttelyä, sivistynyttä seurajuomista, ZL#4:n ja Sartar-kirjan selailua sekä Glorantha-hehkutusta.

Lopulta päästiin peleihin: paikalle törmännyt uusi jäsen, Jyri, ryhtyi vetämään valmisseikkailuun perustuvaa ruohomaalaista peliä, josta peliin osallistuneet kertonevat enemmän.

Toinen puoli porukasta lähti kokeilemaan ennestään pelitestaamatonta Klaanipeliä. Kyseessä on Orlanthi-klaanin politiikkaa ja vuodenkulkua hyvin väljästi seuraileva korttipeli, jota neljä-kuusi ihmistä (joista jokainen edustaa klaanin yhtä verilinjaa) pelaa helposti yhdellä tavallisella korttipakalla. Asioista pitäisi päättää yhdessä ja järkevästi, mutta jokainen hakee tikkejä itselleen. Peli toimii, jos pelaajat fiilistelevät, mahtailevat ja kehuvat estottomasti.

Peliä oli ainakin helppo modifioida, ja pelaajilla taisi olla hauskaa, kun pelasimme pelin läpi neljä kertaa. Kaksi kertaa koko klaani sai takkiinsa, kaksi kertaa selvisi klaanin voimakkain verilinja. Koetan *tässä joskus* rukata viiteen tai kuuteen sivuun mahtuvat säännöt vastaamaan sitä versiota, joka pelatessa koettiin fiksuimmaksi.

Myöhäisillalla helsinkiläisiä alkoi lähteä koteihinsa, mutta sydänsuomalaisten kanssa pelasimme lyhyen version Copper Town -lautapeliä. Tällä kertaa Orlanthi-kapinalliset jyräsivät laudan läpi pyörremyrskynä, joka päättyi onnistuneeseen sankarimatkaan Voiton Kukkulalla. Kuparikärryt kaadettin teiden varsille ja seudun talous romahti. Vuorille vetäytyneet Vanhan Tarshin kannattajat valtasivat kaivokset ja kylät. Mitä ilmeisin vanhat hyvät ajat palasivat Tarshin länsikulmalle.

Pian puolenyön jälkeen väsymys ja pöhnä voittivat, ja jäljelle jääneet raahautivat nukkumaan.

Markulle kiitos lihakeitosta
Spinosarille kiitos tiskaamisesta
Nysalorille kiitos kokouksien tehokkuudesta ja järjestelmällisyydestä
Flencerille kiitos kuvista
Viimoisille kiitos siivoamisesta
Kaikille kiitos tulemisesta ja hyvästä seurasta!

Tämä oli selvästi välikauden kokoontuminen; seuraavassa kokoontumisessa voidaan taas palauttaa saunomis-, laulamis- ja painitraditiot. Ja kokoontumisen monipäiväisyys. :)

-G


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.06.2010 21:22 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 29.06.2009 09:50
Viestit: 12
Nonni, sitpä paremmat skannit miittikuvista niille yhdelle henkilölle joita ne kiinnostavat.

Kuva
Kuva
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 09.06.2010 00:02 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
ylimmässä kuvassa olen tunnistavinani Nysalorin.

Mahtaakohan olla?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 09.06.2010 08:41 
Poissa
Keisari
Keisari
Avatar

Liittynyt: 30.01.2003 19:56
Viestit: 579
Paikkakunta: JKL
Istumapaikka taitais ainakin täsmätä.

_________________
In all of nature's sorcery
The most bewitching entity
Hell can have no fury
Like the rising of the storm…


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.06.2010 23:28 
Poissa
Suuren neuvoston johtaja
Suuren neuvoston johtaja
Avatar

Liittynyt: 30.01.2002 03:00
Viestit: 729
Paikkakunta: Jyväskylä
Bellad kirjoitti:
ylimmässä kuvassa olen tunnistavinani Nysalorin.

Mahtaakohan olla?

On se.

_________________
People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.06.2010 10:16 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
vois luulla, jottei kukaan ole paikallaan niin kauaa, jotta flencer ehtii kaappaamaan.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com