Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 21.05.2019 12:06

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Kalikoksen vuosikokous 2011
ViestiLähetetty: 05.05.2011 23:09 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Kalikoksen vuosikokous pidetään tänä vuonna 27.–29.5.2011 Jyväskylässä. Paikkana on jo monta kertaa aikaisemminkin Kalikosta palvellut Tuulenkylän päiväkoti, joka sijaitsee Kuokkalan kaupunginosassa, osoitteessa Muurarintie 2. Rakennus on iso keltainen puurakennus heti Muurarintien alussa oikealla. Kuljetus asemalta kokouspaikalle onnistuu mahdollisesti.

Vuosikokouksen tarkemmat alkamisajat varmistuvat pian, mutta tapahtuma alkaa perjantaina illalla ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Varsinainen virallinen kokous alkaa lauantaina 28.5. kello 13.00. Yöpymismahdollisuutta selvitetään. Aikaisemmilla kerroilla yöpyminen on onnistunut omilla yöpymistarvikkeilla. Luvassa on saunomista, joten kannattaa ottaa oma pyyhe mukaan. Kalikos tarjoaa kokouksessa ruokaa, mutta kävelymatkan etäisyydellä sijaitsevat myös kauppa ja ruokapaikat.

Tapaamisen ohjelma on vapaa. Ohjelmaa voi tarjoutua järjestämään vaikkapa vastaamalla tähän viestiin. Mitä haluaisitte tehdä vuosikokouksessa? Pelejä? Glorantha-visaa? Tarinankerrontaa? Mitä?

Lisää tietoa ja täsmennyksiä on tulossa piakkoin, mutta kaikki tulijat voivat jo täällä hihkaista. :) Sanomattakin lienee selvää, että minä olen tulossa!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.05.2011 15:17 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 22.11.2002 22:53
Viestit: 17
Paikkakunta: Jyväskylä
Paikalla! Muistoina muutaman vuoden takaa legendaarisen täysi sauna, se oli jotakin. Mukava nähdä muutoinkin.

Ja Nysse, sää oot aito sankari kun olet pitänyt grorathan lippua kaikkein korkeimmalla kaikki nämä vuodet.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.05.2011 13:06 
Poissa
Keisari
Keisari
Avatar

Liittynyt: 30.01.2003 19:56
Viestit: 579
Paikkakunta: JKL
Juu, paikalla ollaan. Ja hyvin todennäköisesti pystyn auttelemaan asemalta kyytiä tarvivia ihmisiä kokouspaikalle. YV:llä voi ottaa yhteyttä.

_________________
In all of nature's sorcery
The most bewitching entity
Hell can have no fury
Like the rising of the storm…


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.05.2011 16:53 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Yritetään ehtiä.

Onkos Helsingin suunnalta lähdössä Matin lisäksi muita?
Kannattaako alkaa järkkäillä yhteistä kyytiä?

-G


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.05.2011 14:49 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 19.05.2010 12:57
Viestit: 14
Paikkakunta: HKI
Oon todnäk kans tulossa Helsingistä ja mikäli kyyti järjestyy niin sellainen kernaasti kelpaa. Jos pelaajia löytyy niin voisin ohjelmanumerona vetää pen&paper-luolastokoluamista. Hyllystä löytyy Pavis Companion vol. jotain mukanaan sen kaliiberin megadungeon ettei ihan heti lopu möröt, ansat ja aarteet kesken.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.05.2011 15:52 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Mulla on auto käytettävissä Helsinki-Jyväskylä (Lahden ja Heinolan kautta, Päijänteen itäpuolta).

Mukaan mahtuu vielä pari henkilöä. Voidaan vähän koukkia, jos jengiä pitää kerätä pääreitin sivusta.

Auto jää Jyväskylään, eli paluumatkalle en voi tarjota kyytiä.

-G


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.05.2011 16:04 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Voin itse vetää ex tempore -peliä Orlanthiskenessä.

Tai voin testata näitä paljon puhuttuja Agimoreja. Jos Agimoreja pelataan, mulla on kyllä skene mielessä, mutta hahmonluonnin ja sääntöjen suhteen ehdotan syvällistä keskustelua, johon saa kulua tunti tai parikin ennen varsinaisen pelaamisen aloittamista.

Tai voin vetää taannoisen Ropecon-pelin "Karavaani", jossa joukko lunarilaisia sotilaita saattaa karavaania barbaarimailla. Sarja perinteisiä kohtaamisia, joka jättää paljon tilaa hahmojen keskinäiselle dynamiikalle. Periaatteessa 3- tai 4-tuntisesta pelistä voi kasvaa paljon isompi juttu, jos peliä jatketaan myös karavaanin määräpaikassa.

Sellainen teema, joka mua kiinnostaa, on klaanipeli. Siis sellainen (orlanthi)peli, jossa fokus on yhteisössä, sen toiminnassa ja henkilöissä. Oletteko pelanneet tällaista peliä? Miten käsittelitte klaania? Henkilöiden kautta vai ryhminä? Minkälaisissa etapeissa peli eteni, seikkailujen myötä vai ehkä vuodenaika kerrallaan? Mikä pelissä oli siistiä, mikä ei? Tästä vois puhua ja kokemuksia jakaa.

Mietin tossa, että mulla ja Ristolla on figuja ja maastoja - Ristolla jopa ihan Gloranthaan suunniteltuja (Trollball). Tällaisten pelivälineiden ympärille vois kehittää ohjelmaa. Esimerkiksi jonkin isomman kamppailun vois koettaa pelata freeformin ja figupelin risteytyksenä. Saisi sekä roolipeliä että matalan kynnyksen taktiikkaa. Jos kiinnostusta löytyy, edes yksi toinen pelaaja, pakkaan jotain mukaani.

Olennaista olisi myös puhua Kalikoksen tilasta ja suunnasta. Toiminta ja inostuneet tekijät ovat olleet selkeästi vähenemään päin 2007/2008 jälkeen. Esimerkiksi lehteä ei saada kasaan, kun kirjoittajia ei ole tai jutut (esim. Agimorit) jäävät kesken. Foorumi on todella hiljainen. Toimintasuunnitelmien ja toteutuneen toiminnan välillä on sen verran eroa, että tästä kyllä kannattaa keskustella.

Kokouksessa pitäisi valita hallitus ensi vuodeksi. Mutta onko paikalla porukkaa, joka oikeasti tahtoo viedä yhdistystä eteenpäin, järkätä toimintaa, hehkuttaa Gloranthaa, ottaa vastuun tästä hommasta? Siis Matin lisäksi. :)

-G


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.05.2011 16:23 
Poissa
Puolijumala
Puolijumala
Avatar

Liittynyt: 19.02.2002 03:00
Viestit: 1030
Paikkakunta: Jyväskylä (Joutseno in my mind!)
Agimori -testipelille kannatusta täältä. Kerrankin kun siihen olisi hyvä mahdollisuus ja suurin osa juttuja kirjoittaneista taitaisi olla paikallakin. Ainakin joku lyhykäinen jos ei isompaan settiin oo inspistä porukalla.

_________________
Gather all the men folk speaking the Sartaric tongue. The land is Sartar the land is young!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.05.2011 23:51 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Garrik:
Olennaista olisi myös puhua Kalikoksen tilasta ja suunnasta. Toiminta ja inostuneet tekijät ovat olleet selkeästi vähenemään päin 2007/2008 jälkeen. Esimerkiksi lehteä ei saada kasaan, kun kirjoittajia ei ole tai jutut (esim. Agimorit) jäävät kesken. Foorumi on todella hiljainen.

Nämä kaikki pointit pitävät paikkansa. Olisi hienoa, jos saataisiin vuosikokouksessa luotua uutta intoa Kalikoksen toimintaan ja Ziniin. Glorantha-ohjelma olisi ehdottomasti askel siihen suuntaan. Toiveena olisi siis myyttipussia, pelejä ja muuta tunnelmaa nostattavaa ohjelmaa Jyväskylään!

Toimintasuunnitelmien ja toteutuneen toiminnan välillä on sen verran eroa, että tästä kyllä kannattaa keskustella.

Sen verran täytyy täsmentää, että vuoden 2010 toimintakertomuksessa on itse asiassa enemmän asiaa kuin toimintasuunnitelmassa. Kalikoksen kokoontumiset jäivät tosin yhteen toimintasuunnitelmassa mainitun kahden sijaan, mutta viime vuonna Kalikos osallistui ennätykselliseen neljään muuhun tapahtumaan: Conklaaviin, Eternal Coniin, Traconiin ja Ropeconiin. Toimintasuunnitelma toteutui siis varsin hyvin, joskin se oli muodoltaan aika ylimalkainen. Se ei tietenkään tarkoita, etteikö toimintaa olisi kova tarve saada paremmaksi, koska toiminta pyörii kovin pienen porukan harteilla.

Jyväskylässä nähdään!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.05.2011 11:40 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Onko yöpymisestä tietoa?

Otanko mukaan lakanat vai makuupussin, tarvitsenko makuualustaa?

.
.
.
.
.
.
.
.
.


MUOKS:

Nysalor kirjoitti:
Kalikoksen kokoontumiset jäivät tosin yhteen toimintasuunnitelmassa mainitun kahden sijaan, mutta viime vuonna Kalikos osallistui ennätykselliseen neljään muuhun tapahtumaan: Conklaaviin, Eternal Coniin, Traconiin ja Ropeconiin.


Conklaavissa, Traconissa ja Ropeconissa oli pöytä, viimeksi mainitussa yli yksi kalikoslainenkin; Eternal Conissa oli joukko Kalikoksen jäseniä maksavina asiakkaina. Oliko tapahtumissa Kalikoksen järjestämää ohjelmaa? Esiteltiinkö tapahtumissa Kalikosta ja Gloranthaa? Yleisöluennoin, pienryhmissä vai pelien kautta? Kuinka monelle? Liittyikö tapahtumissa yhdistykseen uutta väkeä? Edistyikö Kalikoksen missio, eli nostettiinko tapahtumissa Glorantha puheenaiheeksi Kalikoksen toimesta?

Seuraavaksi Kalikoksen toimintasuunnitelmaan voidaan kirjoittaa kaikki tunnetut Suomessa pelatut Glorantha-pelisessiot, joihin osallistuu vähintään yksi Kalikoksen jäsen. Voidaan kirjata kaikki tilaisuudet, joissa Kalikoksen jäsen puhuu Gloranthasta jonkun yhdistykseen kuulumattoman kanssa. Voidaan myös kirjata vaikkapa mun osallistumiseni Hearts in Gloranthan tekemiseen. Ja jonkun yhdistyksen jäsenen sähköpostailu Gregin kanssa.

Sillä tavalla toimintaa näyttää olevan paljon, tottahan toki. ;)

En tarkoita toimintaa, joka näyttää toiminnalta paperilla. Tarkoitan toimintaa, joka näkyy, kuuluu ja perustelee yhdistyksen olemassaolon, ja lisää kaikkien yhteistä kivaa. Kyllähän suomalaisia on näkyvästi mukana maailman Glorantha-skenessä, varsinkin jos näkyvyyden suhteuttaa väestömäärään. Kuitenkin oletan, että tämä porukka osallistuisi ja näkyisi Kalikoksesta huolimatta.

Matti, en hiukkaakaan kyseenalaista sun panostasi, koska sähän olet tämän yhdistyksen sielu ja moottori. Oliskohan sitä hallituksen ainoaa, sääntömääräistä kokoustakaan saatu koolle ilman sun patisteluasi. Samaten Vesa on jaksanut pohtia ääneen ja osallistua myös tämän hiljaisen vuoden aikana.

Kysyn vain, onko meistä muista osallistumaan ja tekemään niin, että toimiminen yhdistyksenä on mielekästä. Oman panoksenikin kyseenalaistan tässä. Itseni panen likoon. Itsereflektio, jännä juttu. :)


Nysalor kirjoitti:
Toiveena olisi siis myyttipussia, pelejä ja muuta tunnelmaa nostattavaa ohjelmaa Jyväskylään!


Toiveena, vai tekeillä? ;)

-G


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.05.2011 16:10 
Poissa
Puolijumala
Puolijumala
Avatar

Liittynyt: 19.02.2002 03:00
Viestit: 1030
Paikkakunta: Jyväskylä (Joutseno in my mind!)
Garrik kirjoitti:
Onko yöpymisestä tietoa?
Otanko mukaan lakanat vai makuupussin, tarvitsenko makuualustaa?


Makuupussi taitaa olla tuolla kokouspaikalla kaikkein näppärin vaihtoehto. Itse en ole siellä koskaan yöpynyt, mutta sellainen mielikuva on että makuupussein siellä porukka on aina varustautunut ketkä siellä yöpyvät.

_________________
Gather all the men folk speaking the Sartaric tongue. The land is Sartar the land is young!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.05.2011 22:52 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
Jonninsortin wannabe pseudofantasiaklise seikkailu mietittynä, lauantaina sitä voisi peluuttaa, jos riittävästi ihmisiä jaksaa innostua.


ja viimeksi siellä ainakin oli jotain patjoja yms, joilla väki nuukahteli. Eiköhän ne siellä nytkin ole. Mutta omaa patjaa ei kai mikään voita?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.05.2011 23:21 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Garrik:
Otanko mukaan lakanat vai makuupussin, tarvitsenko makuualustaa?

Makuupussi on varmaan hyvä ottaa mukaan, kuten Vesa totesi. Jonkinlaisia patjojakin päiväkodissa oli, mutta en tiedä, miten hyvä niillä on nukkua.

Conklaavissa, Traconissa ja Ropeconissa oli pöytä, viimeksi mainitussa yli yksi kalikoslainenkin; Eternal Conissa oli joukko Kalikoksen jäseniä maksavina asiakkaina. Oliko tapahtumissa Kalikoksen järjestämää ohjelmaa? Esiteltiinkö tapahtumissa Kalikosta ja Gloranthaa? Yleisöluennoin, pienryhmissä vai pelien kautta? Kuinka monelle? Liittyikö tapahtumissa yhdistykseen uutta väkeä? Edistyikö Kalikoksen missio, eli nostettiinko tapahtumissa Glorantha puheenaiheeksi Kalikoksen toimesta?

Conklaavissa, Traconissa ja Ropeconissa Gloranthaa ja Kalikosta esiteltiin keskustelemalla ihmisten kanssa pöydän luona ja jakamalla esitteitä. Traconista taitaa olla foorumilla joitakin lukujakin, minkä verran esitteitä saatiin jaettua. Siinä mielessä Glorantha-tietoisuutta siis nostatettiin. Conklaavissa ja Traconissa oli peliä tarjolla, mutta halukkaita pelaajia ei ilmaantunut. Sama ongelma oli muillakin roolipeleillä. Uusia jäseniä ei saatu tapahtumissa, mutta jokunen lehti taisi mennä kaupaksi. Eternal Conissa taas meni niin hyvin lehtiä kaupaksi, että se jo oli sulka hattuun Kalikokselle.

Entisinä kultaisina aikoina toiminnan aktiivisuus näkyi kai lähinnä siinä, että tapaamisia oli enemmän ja niissä oli enemmän osallistujia ja että Glorantha-foorumi oli todella aktiivinen. Ennen muinoin ulkomaiden conien käynneistä oli puhetta, mutta niihin osallistuminen on toteutunut vasta viimeisimpinä vuosina. Se on hieno askel Kalikokselle, vaikka toki toivoisin sen rinnalle myös aktiivisempaa kotimaantoimintaa.

Toivottavasti tämän vuoden Ropecon houkuttelisi vanhoja aktiiveja mukaan, kun meille on tulossa kaksi kunniavierasta. Jeff Richard ja Pete Nash vahvistivat vastikään olevansa varmuudella tulossa Ropeconiin. Järjestämme sankaruutta käsittelevän puheohjelman, mitä ei ole tapahtunut vuosiin. Jeff ja Pete osallistunevat myös pariin paneelikeskusteluun ja peluuttavat pelejä.

En tarkoita toimintaa, joka näyttää toiminnalta paperilla.

Itse asiassa puhuit nimenomaan paperista: ”Toimintasuunnitelmien ja toteutuneen toiminnan välillä on sen verran eroa, että tästä kyllä kannattaa keskustella.” Halusin oikaista sitä, että juuri toimintasuunnitelman ja toteutuneen toiminnan välillä ei ole paljonkaan eroa. Ja ei, en tarkoita sitä, että Kalikoksen toiminta olisi vilkasta ja juuri sellaista kuin toivoisin. Toimintasuunnitelma vain ei ole erityisen kunnianhimoinen toiminnan suhteen vaan kuvastanut pikemminkin hyvin tämänhetkisen toiminnan todellisuutta. Sen sijaan keskustelu Kalikoksen toiminnasta on ehdottomasti kannatettavaa. Pistetään vaikka toimintasuunnitelma kokonaan uusiksi! :)

Toiveena, vai tekeillä?

Myyttipussin voin tekaista, jos kukaan muu ei ole vielä suunnitellut sellaista. Humishan on perinteisesti ollut myyttipussimestari, mutta minulla ei ole tietoa, onko hän tulossa Jyväskylään tai puuhaamassa myyttipussia. Itse pidän kovasti myyttispussista, ja useat parhaista Kalikoksen tapaamisten hetkistä ovat olleet juuri myyttipussista nousseiden tarinoiden laatimista, esittämistä ja katsomista.

Pelien suhteen voin haluttaessa peluuttaa mitä tahansa valmiista skenaarioistani: Murhaa Kotkanpesästä RuneQuestilla (tai pikaisesti muunnettua vaikka HeroQuestillakin), Wyvernin sisaria RuneQuestilla tai HeroQuestilla, Hullua Praxia, Murhaa Yuthupassa (sitä on tosin jo pelattu jossakin vuosikokouksessa) tai MGF-jumaltietäjäskenaariotani. Tarvitaan vain riittävästi halukkaita pelaajia ja jompikumpi ilta aikaa. Olen kyllä ihan halukas pelaamaan jossakin Glorantha-roolipelissä tai korttipelissä, jos joku muu haluaa sellaista vetää. Nyt olisi pari iltaa aikaa, joten toivottavasti tapahtuman osallistujat nyt lähtisivät innolla pelaamaan.

Olen valmis osallistumaan muuhunkin Glorantha-ohjelmaan, jos sellaista saadaan aikaan. Itselläni ei ole mitään erityisiä visioita, joten en varmaan täällä mainittua enempää ideoita kehittele.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.05.2011 00:30 
Poissa
Puolijumala
Puolijumala
Avatar

Liittynyt: 19.02.2002 03:00
Viestit: 1030
Paikkakunta: Jyväskylä (Joutseno in my mind!)
Voinen ottaa vastuun myyttipussista.

_________________
Gather all the men folk speaking the Sartaric tongue. The land is Sartar the land is young!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.05.2011 15:20 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen

Liittynyt: 22.11.2002 20:25
Viestit: 609
Paikkakunta: Helsinki
Valitettavasti joudun perumaan osallistumiseni.

Pitäkää hieno tapahtuma! :)

Terveisiä myös Saksaan lähtijöille. Mäkin olen Saksassa coniviikonloppuna, mutta liian monen sadan kilometrin päässä... :(

Kalikos-touhuiluni taitavat tämän myötä muutenkin jäädä. Liian monta rautaa tulessa. Näin kaikki säästyvät myös mun marinoiltani. ;)

-G


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com