Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 21.05.2019 11:47

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 30.05.2011 03:23 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Jyväskylässä pidetty Kalikoksen vuosikokous on nyt takana, ja on aika taas vähän hehkuttaa kokouksen sisällöstä niille, jotka eivät mukaan päässeet.

Kokous pidettiin vanhassa tutussa Tuulenkylän päiväkodissa, jossa on kokoonnuttu jo monta kertaa aikaisemminkin. Paikka oli aivan tyhjä, kun saavuin, mutta vähitellen alkoi tipahdella (ihan vain kuvainnollisesti!) väkeä paikalle. Meitä oli noin kymmenkunta osallistujaa, suurin osa Jyväskylän seudulta. Joitakin vakiokävijöitä oli poissa, joten nyt ei ole Kalikoksessa enää yhtään henkilöä, joka olisi osallistunut kaikkiin tapahtumiin. Koska ihan vuosikokoukseen tulleet eivät tunteneet toisiaan tai muistaneet toistensa nimiä, kävimme esittelykierroksen. Väkeä oli vähän turhan vähän myyttipussi varten, kun yhden osallistujan piti lähteä jo aikaisin, joten se ohjelmanumero jäi valitettavasti väliin.

Perjantai meni kokonaan rupattelun merkeissä. Kalikoksen toimintaa ja tulevaisuutta taidettiin pohtia ja vaihtaa Glorantha-uutisia. Eternal Coniin oli taas monta menijää. Hehkuttelin tulevaa Ropeconia, sillä vastikään oli varmistunut, että meille on tulossa omiksi kunniavieraiksi Jeff Richard ja Pete Nash, molemmat tunnustettuja Glorantha-kirjoittajia. Myöhään illalla oli vielä mahdollisuus saunoa.

Lauantaina oli ohjelmassa itse virallinen kokous. Asiat saatiin kenties historiallisen nopeasti käytyä läpi, ja jokaiselle paikalla olleelle riitti jokin toimi yhdistyksessä. Erityisen mukavaa oli, että hallitus sai yhden täysin uuden jäsenen ja myös yhden uusvanhan jäsenen. Puheenjohtajakin vaihtui, mutta Jyväskylän suunnassa asuvilla pysyi hallituksessa enemmistö. Toivoa sopii, että nyt aloittanut hallitus olisi edeltäjäänsä aktiivisempi kokoustamaan ja järjestämään toimintaa.

Vuosikokouksen jälkeen pidettiin vielä uuden hallituksen järjestäytymiskokous. Hallituksen sisäisissä tehtävissä ei tapahtunut paljonkaan muutosta, mutta Vesa sai jälleen harteilleen Zinin päätoimittajuuden. Koska Kalikos täyttää joulukuussa 2011 peräti 10 vuotta, hallitus ryhtyi jo suunnittelemaan juhlatapahtumaa. Ajankohdaksi lyötiin jo lukkoon 9.–11.12.2011, joten se kannattaa jo merkitä kalenteriin. Paikka saattaisi olla Helsinki, mutta sitä selvitellään vielä tarkemmin. Ohjelmaa ja tapahtuman konseptia hahmoteltiin jo hiukan.

Roolipelitapahtumien osalta tehtiin joitakin päätöksiä. Ropeconiin aiotaan taas kyhätä jonkinlainen arvonta, jossa olisi yksi tai useampi palkinto. Ropeconia varten on myös eräs julkaisusuunnitelma, josta en paljasta sen keskeneräisyyden vuoksi vielä julkisesti tämän enempää... Eternal Coniin päätettiin lahjoittaa huutokaupattavaksi yksi kappale Zinin ensimmäistä numeroa, joka lienee käynyt jo harvinaiseksi. Traconiinkin osallistutaan. Muutamiin kirjastoihin päätettiin toimittaa Zinin kahta uusinta numeroa, jotta saisimme sillä edes hitusen näkyvyyttä.

Kokouksen jälkeen pohdittiin päivän toimintaa. Georgius ryhtyi peluuttamaan kehittelyvaiheessa olevia uusia roolipelisääntöjä. Koska en itse osallistunut siihen, en osaa sanoa siitä tarkempaa, mutta äänistä päätellen peli tuntui sujuvan mukavasti. Me muut pähkäilimme pelaamista, mutta päädyimme sitten keskustelemaan monta tuntia agimoreista, joiden kehittely Zinin viidettä numeroa varten oli jäänyt kesken. Ruoanlaittokaan ei ollut esteenä keskustelulle, ei liioin ruuan nauttiminenkaan. Ruoan suhteen täytyykin lausua suuret kiitokset taitavalle mestarikokki Vesalle. Ja alittuipa tapahtumaa varten päätetty ruokabudjettikin todella kirkkaasti!

Agimorikeskustelusta en edes koeta tehdä mitään tiivistelmää. Korol kirjasi joitakin pääkohtia ylös, ja saamme ne ehkä Zinin toimituksen foorumille pohdittaviksi. Joka tapauksessa meille keskustelijoille alkoi hahmottua paremmin, millainen agimorikulttuuri on ja mitä kaikenlaista siihen liittyy. Kiehtovaa oli pohtia niin syviä mytologisia piirteitä kuin sellaisia arkisia asioita kuin että kuinka paljon agimoreilla on metalliesineitä ja mihin he käyttävät savea. Eipä varmasti siinäkään tuntikausien keskustelussa varmasti vielä kaikkea esiin tullut, mutta ainakin syntyi tunne, että agimorien kehittely varmasti saisi nyt potkua. Zinin viidennen numeron valmistuminen näyttää jo realistisemmalta kuin aikaisemmin.

Ennen saunomista oli luvassa vielä kiinnostava ohjelmanumero: Dorastor-kirjan kovien tyyppien keskinäisiä taisteluita. Kahdeksasta kovasta tyypistä arvottiin aina vastakkain kaksi, ja voittajat etenivät sitten välieriin ja välierien voittajat finaaliin. Alkuerissä (jos oikein muistan) Skanth & Skath päihittivät Valtiatar Viimeisen (Mistress the Last), Cacodemon Adull Päänkutistajan (Headshrink), Ralzakark Levykävelijän (Platewalker; vaikka mokoma ehti ampua itseään yksisarviskeisaria arbalestilla jalkaan!) ja Yeachi hypnotisoimalla Ulvojan (Howler). Finaaliin taisivat edetä Cacodemon ja Ralzakark, mutta Cacodemon oli ylivoimainen. Bonusottelussa Cacodemon sai vastaansa Punaisen Lepakon. Lepakko sai hoideltua moisen demoninplantun jo ensimmäisellä kierroksella. Hauskaa joka tapauksessa oli, vaikka useimmat taistelut päättyivät aika lyhyeen vastustajan ylivoiman vuoksi.

Kokonaisuutena tapahtuma oli minusta taas oikein mukava ja piristävä. Kohta kymmenvuotias Kalikos jaksaa toimia, vaikka mukana ei olekaan enää kuin puolet siitä aktiivien määrästä, joka alkuaikoina otti osaa tapaamisiin. Yhteinen tunne tuntui olevan myös, että Kalikoksella on merkitystä ja jäsenillä halua pyörittää toimintaa nykyisellä tai hiukan lisääntyvälläkin aktiivisuudella. Jos siis merkit pitävät paikkansa, joulukuussa pidetään pitkästä aikaa varsinainen syystapaaminen.

Mutta kertoilkaapa muutkin vuosikokoukseen osallistuneet ajatuksistanne, tuntemuksistanne ja vaikutelmistanne!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.05.2011 08:30 
Poissa
Keisari
Keisari
Avatar

Liittynyt: 30.01.2003 19:56
Viestit: 579
Paikkakunta: JKL
Tjoo, pykälää pienemmällä porukalla kokoonnuttiin, mutta hauskan määrä ei nähtävästi vähene väkimäärän mukana, vaan oli oikein mainio viikonloppu.

10-vuotisjuhlalle tosiaan päätettiin lyödä ajankohta lukkoon jo nyt, eli tämä valittu vkl oli lähimpänä varsinaista perustamispäivää. Nyt kaikki vaan järjestelemään kyseistä viikonloppua vapaaksi! Ja ohjelmaakin saa keksiä/toivoa. Tai jos on hyvä (ja siedettävän hintainen) tila tiedossa, niin siitäkin sopii toki ilmoitella.

Matti jälleen tiivistikin tapahtuman pääkohdan aikasta tehokkaasti. Tällä kertaa sen paremmin perjantai kuin lauantaikaan ei venynyt edes peikkojuoman voimin ihan aamuyön tunneille, ja foorumikin sai olla tällä kertaa rauhassa. Kaikenmoista ehdittiin joka tapauksessa höpöttelemään, ja Topikin sai varmaan 5 vuotta lainassa olleet kirjansa takaisin.

_________________
In all of nature's sorcery
The most bewitching entity
Hell can have no fury
Like the rising of the storm…


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.05.2011 14:45 
Poissa
Sankari
Sankari

Liittynyt: 25.04.2006 08:55
Viestit: 981
Asiaa hieman sivuten, David Dunhan selitti, että sillä olisi palava himo poiketa suomessa jossain conissa, esim ropecon. Mutta jokin muukin Con pukisi hänen ajatuksiaan. Tämän vuoden Ropecon lienee liian lähellä, mutta asia mielestäni sopisi ainakin puheissa pitää, ja tarpeen tulleen siellä 10v. pirskeissä muistaa suunnitella ensi vuodelle, jos Dunham ketään kiinnostaa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.05.2011 20:13 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 29.06.2009 09:50
Viestit: 12
Myös valokuvaustakin harrastettiin taas, otokset pöllähtävät nettiin joskus.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.06.2011 14:01 
Poissa
Puolijumala
Puolijumala
Avatar

Liittynyt: 19.02.2002 03:00
Viestit: 1030
Paikkakunta: Jyväskylä (Joutseno in my mind!)
Hyvä miitti oli, vaikka väkimäärä olikin pienempi kuin Kalikoksen parhaina päivinä. Pelailtua ei itse tullut, mutta gloranthafiilistelyä kyllä oli mukavasti kehissä ja plussana rakentava agimorikeskustelu.

Myös Kalikoksen toiminnan jatkumiselle ehdottomasti hatun nosto. Vaikkei toiminta olekaan enää entisenlaistaan, niin silti toimintaa on jonkin verran ja halukkaita pienimuotoisen toiminnan jatkamiselle löytyy.

_________________
Gather all the men folk speaking the Sartaric tongue. The land is Sartar the land is young!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.06.2011 21:36 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 29.06.2009 09:50
Viestit: 12
Kuvatuksia.

Kuva
Kuva
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com