Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 21.05.2019 11:50

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 11.08.2002 16:52 
Poissa
Mestarinillittäjä
Mestarinillittäjä
Avatar

Liittynyt: 27.02.2002 03:00
Viestit: 637
Paikkakunta: Vantaa
Olenpa tässä lueskellut pari päivää informaatiota dracoliskoista, joten tässä taas yksi kysymys.

Ensinnäkin mikä on Dragonetin suomenkielinen termi? Entäpä Inhuman Kingin?

Dracoliskothan tarvitsevat yhteisöönsä Dragonetin, jotta ne voisivat syntyä uudestaan. Jos Dragonettia ei syystä tai toisesta ole, dracoliskot eivät synny uudestaan, vaan kuolevat ilmeisesti lopullisesti. Tunnettuja Dragonetteja on ilmesesti vain Lohikäärmesolan sekä Kralorelan dracoliskoilla ja esim. Ralioksen alueen dracoliskot ovat tyystin vailla Dragonettiaan. On olemassa myös maljon pieniä yhdyskuntia sekä lainsuojattomia dracoliskoja jotka eivät kuulu minkään Dragonetin "suojelukseen".

Kaiken kaikkiaan missään lähteessä ei kerrota, kuinka ison alueen dracoliskoja yksi Dragonet hallitsee ja suo tuon uudelleensyntymisen. Olen kuullut, että esim. Pavisissa asustavat dracoliskot syntyisivät uudestaan munistaan jostakin päin Lohikäärmesolaa. Muutenkin lohikäärmesolan ulkopuolisista dracoliskoyhteisöistä ei ole kerrottu juuri mitään.

Olisiko kukaan törmännyt mihinkään edes epäviralliseen lähteeseen, jossa kerrottaisiin esim. noista Ralioksen ja muidenkin alueiden dracoliskoista. Jos joku näppärä osaisi käyttää Digestiven hakua, niin sieltä voisi löytyä myös paljon kiinnostavaa spekulaatiota dracoliskojen yhteisöllisyydestä yms. aiheeseen liittyvästä. Itse kun en osaa tuota hakua käyttää. Apua!

_________________
"The Cosmic Dragon unborn lies, still sleeping in her shell, And in that sleep, She dreams the world, and dreams us all as well".


Viimeksi muokannut Chividal päivämäärä 21.08.2002 11:50, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.08.2002 17:54 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Chividal:
Ensinnäkin mikä on Dragonetin suomenkielinen termi?

Jos kyseessä on dracoliskojen kehityksen viides ja epätavallinen vaihe, suomenkielinen termi on Riimumestarin kirjan mukaan lohilisko.

Entäpä Inhuman Kingin?

Genertela Kirjassa käytetään ainakin nimitystä Dracokuningas tästä tyypistä.

Dracoliskothan tarvitsevat yhteisöönsä Dragonetin, jotta ne voisivat syntyä uudestaan. Jos Dragonettia ei syystä tai toisesta ole, dracoliskot eivät synny uudestaan, vaan kuolevat ilmeisesti lopullisesti. Tunnettuja Dragonetteja on ilmesesti vain Lohikäärmesolan sekä Kralorelan dracoliskoilla ja esim. Ralioksen alueen dracoliskot ovat tyystin vailla Dragonettiaan.

Riimumestarin kirja sanoo, ettei lohiliskoja yleensä löydy muualta kuin Lohikäärmeensilmästä (eli Louhensilmästä). Omiin silmiini ei ole kyllä sattunut mistään virallisista lähteistä tietoa, että lohilisko olisi välttämätön uudelleensyntymään, vaan olen saanut pikemminkin sellaisen kuvan, että tähän vaiheeseen päätyminen on jonkinlainen epäonnistuminen henkisessä kehityksessä lohikäärmeeksi. Olisi siis ihan kiva tietää, mistä lähteestä tietosi ovat. Tuo on oikeastaan aika kiinnostava ajatus, että lohilisko olisi dracoliskoille elintärkeä.

Olisiko kukaan törmännyt mihinkään edes epäviralliseen lähteeseen, jossa kerrottaisiin esim. noista Ralioksen ja muidenkin alueiden dracoliskoista.

Teleoksessa ainakin on kohtuullinen dracoliskopopulaatio, mutta heillä ei ole Missing Landsin mukaan syntyperäistä dracokuningasta, joten he ovat barbaaridracoliskoja. Teleoksen dracoliskoilla on keskuspaikkana Dracoliskokuninkaan koti -niminen paikka. Samoin ovat asiat ilmeisesti Ralioksen Orminmaassa, jonka dracoliskot kaiketi ovat saapuneet Raliokseen Toisen neuvoston aikana. Muuten lännen dracoliskot ovat kuolleet sukupuuttoon jo ennen ajan alkua. Manirian Ryzel lienee vielä yksi huomattava dracoliskojen alue, sillä heillä on oma dracokuninkaansakin. Itäisillä saarilla taas dracoliskoja asustaa Lohikäärmeensilmä-nimisellä neljän saaren ryhmällä, mutta minulla ei ole tietoa, onko heillä kuningasta. Pamaltelassa sitten taas tunnetusti ei ole lainkaan dracoliskoja. Onneksi on kaikkea muuta kivaa. :)

Jos joku näppärä osaisi käyttää Digestiven hakua, niin sieltä voisi löytyä myös paljon kiinnostavaa spekulaatiota dracoliskojen yhteisöllisyydestä yms. aiheeseen liittyvästä. Itse kun en osaa tuota hakua käyttää. Apua!

Pelkällä Google-haullakin saa näkyviin vanhoja Digestejä, joita voi tarpeen mukaan katsella vaikka välimuistista. humiksella on omilla sivullaan ihan näppärä hakusysteemi vanhoihin Digesteihin, mutta sivusto ei näytä tällä hetkellä toimivan. Sen käyttö on niin helppoa, että kirjoittaa vain hakusana(t) ja painaa nappia, niin tulokset ilmestyvät.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.08.2002 18:25 
Poissa
Mestarinillittäjä
Mestarinillittäjä
Avatar

Liittynyt: 27.02.2002 03:00
Viestit: 637
Paikkakunta: Vantaa
Ensinnäkin kiitoksia noista suomalaisista termeistä. Pitääkin muuten lukea tuo riimumestarin kirjan dracolisko-osuus uudelleen. Muistaakseni siinä ei kovin syvällisesti dracoliskoja kuitenkaan esitelty.

Pääasiallinen lähteeni on Simon Phippin kotisivut, joilla on varsin mukavan oloinen kuvaus dracoliskoista. Tuokin on kai melko epävirallinen oma tulkinta, mutta omasta mielestäni paremman puutteessa todella hyvä. Se siis löytyy seuraavasta osoitteesta:

http://www.geocities.com/Area51/Rampart/1481/dragon2.html

Tuolta löytyy myös linkkejä seuraamalla ilmeisesti Simonin itsensä kehittelemät lohikäärmetaikuus säännöt, jotka ovat mielestäni mahtavat verrattuna ideaan, että dracoliskot käyttäisivät riimutaikuutta.

Löysin kyllä linkin täältä foorumilta tuonne humiksen Digest-hakuun, mutta ei toiminut linkki. Google ei tunnu löytävän läheskään kaikkea vaikka kovin hyvä hakukone onkin.

Kiitoksia vain noista paikannimistä, pitääkin pistää Google etsimään lisää tietoa. Kun en itse omista noita glorantha kirjoja, niin joskus nistä helpostikin löytyvä asia on vaikea löytää. No onneksi on foorumi. :)

_________________
"The Cosmic Dragon unborn lies, still sleeping in her shell, And in that sleep, She dreams the world, and dreams us all as well".


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.08.2002 22:39 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Chividal:
Pitääkin muuten lukea tuo riimumestarin kirjan dracolisko-osuus uudelleen. Muistaakseni siinä ei kovin syvällisesti dracoliskoja kuitenkaan esitelty.

Toinen aika hyvä lähde Riimumestarin kirjan lisäksi on Gloranthan olennot ja salaisuudet, jos sitä et ole vielä vilkaissut läpi. Riimumestarin kirjassa annetaan joka tapauksessa dracoliskojen numerotiedot RuneQuestiin, kerrotaan heidän elämänkulustaan ja luetellaan lohikäärmeloitsuja. Kyllä se hyödyllistä tietoa minusta on.

Tuolta löytyy myös linkkejä seuraamalla ilmeisesti Simonin itsensä kehittelemät lohikäärmetaikuus säännöt, jotka ovat mielestäni mahtavat verrattuna ideaan, että dracoliskot käyttäisivät riimutaikuutta.

Riimutaikuutta? Huh, se taitaa olla vanhassa RQ2:ssa, kun taas kolmosessa on ainakin Riimumestarin kirjan perusteella käytetään ihan lohikäärmetaikuutta. Simonilla on vain enemmän loitsuja ja ne on liitetty noihin luonteenpiirteisiin.

Löysin kyllä linkin täältä foorumilta tuonne humiksen Digest-hakuun, mutta ei toiminut linkki. Google ei tunnu löytävän läheskään kaikkea vaikka kovin hyvä hakukone onkin.

Linkissä ei varmaan ole vikaa, kun humiksen koko sivustossa näyttää olevan nyt ongelmia. Googlen välimuistista löytyy sen sijaan aika runsaasti humiksen Digest-arkiston tiedostoja, myös dracoliskoaiheisia.

Kiitoksia vain noista paikannimistä, pitääkin pistää Google etsimään lisää tietoa. Kun en itse omista noita glorantha kirjoja, niin joskus nistä helpostikin löytyvä asia on vaikea löytää. No onneksi on foorumi.

Voisin tässä jakaa sen verran tietoa kuin mitä minulla noista dracoliskojen paikoista on. Samallahan voi vaikka pohtia ja spekuloida noita dracoliskojen maita.

Teleoksen Dracoliskojen paikasta on ML:ssa seuraavaa tietoa: "Dracoliskojen sivistyksen keskus. Tässä muinaisen rodun etuvartioasemassa ei ole syntyperäistä dracoliskokuningasta ja se lukeutuu siten niin kutsuttuihin barbaaridracoliskoihin." Siellä sanotaan myös dracoliskojen valvovan teleoslaisten lastenvaihtoa ja dracoliskot ovat teleoslaisille ilmeisesti jotakin erityistä, koska ainoina elävinä olentoina he eivät kuulu Muuhun elämään, eivätkä Teleoksen heimoihin. Teleoksella on dracoliskoja ilmeisesti noin 15 000. Digestissä on muistaakseni joskus spekuloitu sellaisella, etteivät Teleoksen dracoliskot söisi ollenkaan, vaan kuolisivat säännöllisesti nälkään ja syntyisivät uudelleen.

Itäisten saarten Lohikäärmeensilmää kuvataan Talesin numerossa 17 seuraavasti: "Neljä saarta, joka sijaitsevat timantinmuodossa ja joita asuttavat dracoliskot, selittämättömät ja kuolemattomat ei-ihmisolennot. Dracoliskot tekevät ryöstöretkiä kauas ja laajalti. Tuntemattomista syistä dracoliskot eivät koskaan hyökkää Haragalan kansainyhteisön laivojen kimppuun ja Kapteenien neuvosto on tarttunut tähän tosiasiaan voimistaakseen imperiumiaan."

Ryzelistä ei taida olla kovin paljon tietoa, mutta Genertela Kirja sanoo seuraavaa: "Tämä on dracoliskojen aluetta, jota hallitsee sen oma versio Dracokuninkaasta. Vaikka dracoliskojen metsästysseurueet kulkevat kaikkialla Slontoksessa, he metsästävät ja tappavat älykkäitä olentoja vain alueella, joka on merta ympäröivän, ympyrän muotoisen kukkulajonon sisällä." Lisäksi Tradetalk 10 tarjoaa seuraavaa tietoa: "Dracoliskot ovat asuneet Ryzelin kukkuloilla siitä lähtien, kun Palangio perusti pesän orjilleen sinne. Vaikka Palangioa tapettiin tuhat vuotta sitten, he ovat yhä hänen orjiaan ja kunnioittavat Rautavrokia enemmän kuin kaukaista Dracokuningasta." Täällä siis ilmeisesti on jonkinlainen dracoliskopesä ja siellä jokin oma versio kuninkaasta.

Orminmaasta Genertela Kirja antaa seuraavan niukan kuvauksen: "Dracoliskojen asuttama villi erämaa. Heillä ei ole omaa Dracokuningasta, ja heidän käyttäytymisensä on usein vähemmän sekavaa kuin "oikeilla dracoliskoilla". Heidän metsästysjoukkonsa kiertävät usein kaikkialla ympäristön maissa, mutta he metsästävät ihmisiä ruoakseen vain Ormsmaan sisällä." Ralioksessa dracoliskoja näyttäisi olevan 60 000, joten ihan pienestä populaatiosta ei taida olla kyse. Kuvittelisin kyllä silti, että Orminmaassakin olisi dracoliskonpesiä, joissa he syntyisivät uudelleen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.08.2002 15:03 
Poissa
Mestarinillittäjä
Mestarinillittäjä
Avatar

Liittynyt: 27.02.2002 03:00
Viestit: 637
Paikkakunta: Vantaa
Juu tästä aiheesta varmasti paljon lisää, kunhan saan luettua nuo Digestin ja muiden kavereiden dracolisko-keskustelut loppuun.

Mutta tässä yksi kysymys tai pohdinta johon en ole löytänyt vastausta.

Dracoliskothan ovat lähes kaikki syntyneet ennen aikaa, kun nuoret tosilohikäärmeet parittelivat ja munivat. Nuo tosilohikäärmeet kuvataan neoteenisiksi, eli siis suomeksi keskenkasvuisiksi yksilöiksi, jotka kuitenkin voivat saada jälkeläisiä. Osa dracoliskoista on kuitenkin syntynyt, kun jotkut Louhensurmasotaan osallistuneet tosilohikäärmeet munivat uudelleen. Ymmärrän vielä, että nuo ensimmäiset tosilohikäärmeet olisivat neoteenisia, mutta entäpä nuo Louhensurmasodan lohikäärmeet.

Voivatko "vanhat" tosilohikäärmeet vieläkin olla keskenkasvuisia?

Mikä on ero keskenkasvuisen ja täysikasvuisen tosilohikäärmeen välillä?

Jos dracolisko kehittyy tosilohikäärmeeksi, onko se ns. nuori ja keskenkasvuinen vai onko se heti täysikasvuinen. (Jos ne olisivat keskenkasvuisia, se selittäisi Louhensurmasodan jälkeiset uudet dracoliskot, koska Louhensurmasodan aikoihin verrattain moni dracolisko kehittyi lohikäärmeeksi)

_________________
"The Cosmic Dragon unborn lies, still sleeping in her shell, And in that sleep, She dreams the world, and dreams us all as well".


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.08.2002 15:26 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 13.05.2002 03:00
Viestit: 395
Paikkakunta: Halikiv, Helsinki
Jaa, nyt täytyy jo osallistua kun aihe kiinnostaa niin hurjasti, vaikken olekaan kovin paljoa kirjallisuuteen tutustunut. Asia on nähkääs niin, että se on juuri lohikäärmeet, jotka saivat minut aikanaan kiinnostumaan Gloranthasta.

Lainaa:
Chividal:
Dracoliskothan ovat lähes kaikki syntyneet ennen aikaa, kun nuoret tosilohikäärmeet parittelivat ja munivat. Nuo tosilohikäärmeet kuvataan neoteenisiksi, eli siis suomeksi keskenkasvuisiksi yksilöiksi, jotka kuitenkin voivat saada jälkeläisiä. Osa dracoliskoista on kuitenkin syntynyt, kun jotkut Louhensurmasotaan osallistuneet tosilohikäärmeet munivat uudelleen. Ymmärrän vielä, että nuo ensimmäiset tosilohikäärmeet olisivat neoteenisia, mutta entäpä nuo Louhensurmasodan lohikäärmeet.

Voivatko "vanhat" tosilohikäärmeet vieläkin olla keskenkasvuisia?


Tässäpä onkin mielenkiintoinen kysymys. Asetan problematiikan niihin sanoihin, joissa minä sen näen: Onko tosilohikäärmeillä erilaisia kehitysasteita, ja jos on, mitä, kuinka kauan ja miten?

Lohikäärmeen "keskenkasvuisuus" viitanne siihen että joitain eri asteita on todellakin olemassa. Millaisia ne sitten ovat, kuinka monta niitä on ja mikä aiheuttaa muutoksen yhdestä vaiheesta toiseen?

Verrattuna Dracoliskojen kehitysvaiheisiin näissä voisi olla jotain järkeä. Pidin itse Phippin tyylistä käsitellä dracoliskoja ja niiden kehitystä, itsen hallinnan kehittämistä. Ehkäpä lohikäärmeiden täytyy oppia jotain samankaltaista. Olen tosin melko varma siitä, että tosilohikäärmeitten maailma on niin laaja, ettemme pysty käsittämään sitä, mutta analogioita voitaneen vetää johonkin.

Seuraa teoriaa:
Ehkäpä tosilohikäärmeitten täytyy jollain tavalla oppia pois siitä, mitä tarvitsivat tullaksen lohikäärmeiksi, eli oppia jälleen toimimaan vaiston varassa järjen sijaan. En nyt tällä tarkoita sitä, ettäkö lohikäärmeet (siis täysikasvuiset) olisivat täysin vaistonvaraisia olentoja, vaan sitä, että ne kykenisivät toimimaan vaistolla tarpeen mukaan. Eli tämä on tietyllä tavalla ts rajoitteista luopomista. Ensin Dracoliskona lohikäärme rikkoo vaistojensa rajat asettamalla itselleen järjen rajat. Sitten, kun sen maailma (=mieli) on riittävän kehittynyt, se muuttuu lohikäärmeeksi. Seuraavaksi sen on työnnettävä rajansa yhä kauemmaksi saadakseen lohikäärmeolemuksensa laajenemaan seuraavaan kehitysvaiheeseen.

En kuitenkaan ala arvailemaan mitä nämä vaiheet ovat ja miten ne ilmenevät. Kuitenkin voisin arvata, että jossain vaiheessa pysyminen ei ole ajasta kiinni, vaan itsestään lohikäärmestä. Tämä aiheuttaisi sen, että lohikäärme voi olla olllut nuori jo ennen aika ja kyetä vielä munimaan louhensurmasodankin jälkeen.

Lainaa:
Chividal:
Jos dracolisko kehittyy tosilohikäärmeeksi, onko se ns. nuori ja keskenkasvuinen vai onko se heti täysikasvuinen. (Jos ne olisivat keskenkasvuisia, se selittäisi Louhensurmasodan jälkeiset uudet dracoliskot, koska Louhensurmasodan aikoihin verrattain moni dracolisko kehittyi lohikäärmeeksi)


Edellisen jälkeen minun lienee pakko sanoa, että tietenkin ensimmäinen vaihe on jollain tavalla epäkypsä, eikä juuri itseään äärimmilleen kontrolloinut ex-dracoliskohallitsija heti osaa rikkoa ajatustensa rajoja. Se, kuinka kauan siihen kestää, lienee enemmän kiinni yksilöstä.

Toivottavasti tuossa oli edes jotain järkeä.

_________________
Acipenser Sturio


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.08.2002 15:53 
Poissa
Mestarinillittäjä
Mestarinillittäjä
Avatar

Liittynyt: 27.02.2002 03:00
Viestit: 637
Paikkakunta: Vantaa
Enpä tiedä onko monestakaan mieltä askarruttavasta lohikäärmeiden maailmaa koskevasta kysymyksestä Gregillä ja kumppaneilakaan tietoa. Digesteiltäkään ei nyt niin kovin paljoa :) tietoa aiheesta löydy.

Itsekin uskoisin, että tosilohikäärmeet kehittyvät jotenkin. Dracoliskojen kaltaiseen vaiheittain kasvamiseen en kuitenkaan usko. Se on mielestäni ainoastaan dracoliskojen oma kehitysmalli. Mikään suuremmista lohikäärmeistäkään (muinaiset yms.) eivät näytä mallia vaiheittaisuudesta.

Tosilohikäärmeet tuntuvat omasta mielestäni olevan lohikäärmeiden filosofian ja sukupuun "alin" laji. Lohikäärmeiden luomismyytin (http://www.glorantha.com/library/elder/dragonewts-mythos.html) mukaanhan Ouroboroksesta alkaen lohareiden sukupuu jatkuu kosmiseen lohikäärmeeseen, suureen muinaiseen lohikäärmeeseen, muinaisiin johikäärmeisiin ja lopulta tosilohikäärmeisiin. Tässä vaiheessa tapahtuukin jotakin kummallista. Tosilohikäärmeet parittelevat keskenään, eivätkä ns. hajota itseään pienemmiksi osasiksi. Ja siis siten syntyvät dracoliskot. Myös eläimet syntyivät myytin mukaan, kun tosilohikäärmeet parittelivat jonkin hedelmällisyysjumalan kanssa. On myös käyty keskustelua siitä, että tuo lisääntymisvietti olisi ominaista ainoastaan näille mainituille nuorille lohikäärmeille, ja siten kypsät tosilohikäärmeet eivät lisääntyisi lainkaan.

Tuota, että tosilohikäärmeet olisivat se "alin" laji, tukee mielestäni myös se, että dracoliskot pyrkivät kehittymään tosilohikäärmeiksi. Tosilohikäärmeet taas eivät yritä kehittyä muinaisiksi lohikäärmeiksi! luulisinkin, että dracoliskojen synty on jonkinlainen vahinko tai ainakin ajattelematon teko. Voisi ajatella, että persoonallisuuden kehittyminen onkin avainasemassa tässä asiassa. Ouroboroksellahan ei sanota olevan lainkaan persoonallisuutta. Sitten alaspäin sukupuussa persoonallisuus lisääntyy ja lisääntyy. Tosilohikäärmeet ovatkin varmaan ensimmäinen todella persoonallinen (lohareiden mittapuulla) lohikäärmeiden muoto. Itse asiassa niin persoonallinen, että se keksi jopa tehdä jotakin typerää ja ajattelematonta.

Tässä vähän pohdintaa. Jatkan paremmalla ajalla...

_________________
"The Cosmic Dragon unborn lies, still sleeping in her shell, And in that sleep, She dreams the world, and dreams us all as well".


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.08.2002 17:27 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 13.05.2002 03:00
Viestit: 395
Paikkakunta: Halikiv, Helsinki
Lainaa:
Chividal:
Tosilohikäärmeet tuntuvat omasta mielestäni olevan lohikäärmeiden filosofian ja sukupuun "alin" laji. Lohikäärmeiden luomismyytin (http://www.glorantha.com/library/elder/ ... ythos.html) mukaanhan Ouroboroksesta alkaen lohareiden sukupuu jatkuu kosmiseen lohikäärmeeseen, suureen muinaiseen lohikäärmeeseen, muinaisiin johikäärmeisiin ja lopulta tosilohikäärmeisiin. Tässä vaiheessa tapahtuukin jotakin kummallista. Tosilohikäärmeet parittelevat keskenään, eivätkä ns. hajota itseään pienemmiksi osasiksi. Ja siis siten syntyvät dracoliskot. Myös eläimet syntyivät myytin mukaan, kun tosilohikäärmeet parittelivat jonkin hedelmällisyysjumalan kanssa. On myös käyty keskustelua siitä, että tuo lisääntymisvietti olisi ominaista ainoastaan näille mainituille nuorille lohikäärmeille, ja siten kypsät tosilohikäärmeet eivät lisääntyisi lainkaan.

Tuota, että tosilohikäärmeet olisivat se "alin" laji, tukee mielestäni myös se, että dracoliskot pyrkivät kehittymään tosilohikäärmeiksi. Tosilohikäärmeet taas eivät yritä kehittyä muinaisiksi lohikäärmeiksi! luulisinkin, että dracoliskojen synty on jonkinlainen vahinko tai ainakin ajattelematon teko. Voisi ajatella, että persoonallisuuden kehittyminen onkin avainasemassa tässä asiassa. Ouroboroksellahan ei sanota olevan lainkaan persoonallisuutta. Sitten alaspäin sukupuussa persoonallisuus lisääntyy ja lisääntyy. Tosilohikäärmeet ovatkin varmaan ensimmäinen todella persoonallinen (lohareiden mittapuulla) lohikäärmeiden muoto. Itse asiassa niin persoonallinen, että se keksi jopa tehdä jotakin typerää ja ajattelematonta.


Kiitos linkistä!

En yritäkään ehdottaa, että muut lohikäärmetyypit (muinaiset jne) olisivatkaan näitä tosilohikäärmeitten kehitysasteita, vaan että niitä näkyisi tosilohikäärmeitten joukon sisällä. Tähän voi tietysti argumentoida, että mitään ei ole havaittavissa. Näemme kuitenkin vain pienen joukon tosilohikäärmeitä, josta voimme tehdä päätelmiä, ja niiden vaihtelu saattaa olla harhaanjohtavaa - emme osaa tulkita vaiheitten tuntomerkkejä oikein. Ehkäpä sen parittelevan vaiheen tuntomerkki on juuri se, että se saattaa esiintyä tosimaailmassa (Gloranthassa). Niin kaikki Gloranthan sisimmässä maailmassa esiintyvät tosilohikäärmeet olisivat kehittymättömiä.

Äh, paremmalla ajalla enemmän.

_________________
Acipenser Sturio


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.08.2002 12:08 
Poissa
Mestarinillittäjä
Mestarinillittäjä
Avatar

Liittynyt: 27.02.2002 03:00
Viestit: 637
Paikkakunta: Vantaa
Lainaa:
En yritäkään ehdottaa, että muut lohikäärmetyypit (muinaiset jne) olisivatkaan näitä tosilohikäärmeitten kehitysasteita, vaan että niitä näkyisi tosilohikäärmeitten joukon sisällä. Tähän voi tietysti argumentoida, että mitään ei ole havaittavissa.


Siis juu näin minäkin sen ajattelin. Anteeksi jos olin epäselvä. :) Mutta tosiaan kuten itsekin sanoit, mitään ei ole nähtävissä. Se ei tietysti tarkoita, ettei mitään tapahtuisi. Uskoisin kuitenkin, että dracoliskojen kaltaisesta vaiheittaisesta kehittymisestä olisi jotakin myyttisiä viitteitä jos se olisi "totta".

Enpä tiedä, onko tällä taas mitään tekemistä asian kanssa, mutta huomasinpa vain, että tosilohikäärme on sekä lohareiden sukupuun, että dracoliskojen kehityksen viides vaihe. Mikä merkitys tuolla viitosella sitten on, niin tiedä häntä (en ole oikein koskaan pitänyt numerologiasta), mutta voihan se jotakin olla. Toisaalta tuossa mytologiassa esiintyy kyllä kuusi muinaista lohikäärmettä joten voihan olla, että en ole huomannut jotakin näissä päätelmissä. Dracoliskoille saisi kuusi kehitysvaihetta, jos ottaa huomioon lohiliskon. Tai sitten, jos on olemassa jotakin, ennen Ouroborosta ja pienintä dracoliskoa. Tyhjyys tai jotain? Niin saataisiin tuo kuutonen. Haha, kun alkaa itseäkin naurattaa tämä.

_________________
"The Cosmic Dragon unborn lies, still sleeping in her shell, And in that sleep, She dreams the world, and dreams us all as well".


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.08.2002 12:37 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 13.05.2002 03:00
Viestit: 395
Paikkakunta: Halikiv, Helsinki
Lainaa:
Chividal:
Siis juu näin minäkin sen ajattelin. Anteeksi jos olin epäselvä. Mutta tosiaan kuten itsekin sanoit, mitään ei ole nähtävissä. Se ei tietysti tarkoita, ettei mitään tapahtuisi. Uskoisin kuitenkin, että dracoliskojen kaltaisesta vaiheittaisesta kehittymisestä olisi jotakin myyttisiä viitteitä jos se olisi "totta".


Mistä tiedät, ettei myyttisiä viitteitä ole? Ihmismyyteissä lohikäärmeitä esiintyy lähinnä vihollisen/tuhoajan roolissa, eikä niissä juuri puututa mihinkään lohikäärmeitten kehitykseen. Sen sijaan draconisissa myyteissä joitain viitteitä saattaisi ollakin, jos vain joku viitsisi kirjoittaa noita draconisia myyttejä. ;)

Lainaa:
Enpä tiedä, onko tällä taas mitään tekemistä asian kanssa, mutta huomasinpa vain, että tosilohikäärme on sekä lohareiden sukupuun, että dracoliskojen kehityksen viides vaihe. Mikä merkitys tuolla viitosella sitten on, niin tiedä häntä (en ole oikein koskaan pitänyt numerologiasta), mutta voihan se jotakin olla. Toisaalta tuossa mytologiassa esiintyy kyllä kuusi muinaista lohikäärmettä joten voihan olla, että en ole huomannut jotakin näissä päätelmissä. Dracoliskoille saisi kuusi kehitysvaihetta, jos ottaa huomioon lohiliskon. Tai sitten, jos on olemassa jotakin, ennen Ouroborosta ja pienintä dracoliskoa. Tyhjyys tai jotain? Niin saataisiin tuo kuutonen. Haha, kun alkaa itseäkin naurattaa tämä.


Olet höpö. Numeroissa saattaa olla tietenkin jotain perää, jos niihin vain löytäisi joitain yhteyksiä Gloranthalaisissa myyteissä. Ikävä vaan, että noita myyttejä on liian vähän.

_________________
Acipenser Sturio


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.08.2002 12:54 
Poissa
Mestarinillittäjä
Mestarinillittäjä
Avatar

Liittynyt: 27.02.2002 03:00
Viestit: 637
Paikkakunta: Vantaa
Lainaa:
Mistä tiedät, ettei myyttisiä viitteitä ole? Ihmismyyteissä lohikäärmeitä esiintyy lähinnä vihollisen/tuhoajan roolissa, eikä niissä juuri puututa mihinkään lohikäärmeitten kehitykseen. Sen sijaan draconisissa myyteissä joitain viitteitä saattaisi ollakin, jos vain joku viitsisi kirjoittaa noita draconisia myyttejä


Juu niin siis nimen omaan. Tarkoitin olemassa olevia, ja itse lukemiani myyttejä. Harmi vaan, että lohareista ei todellakaan ole omasta mielestäni läheskääm tarpeeksi materiaalia. :( Siksi pitää tyytyä siihen mitä on ja spekuloida sitä.

_________________
"The Cosmic Dragon unborn lies, still sleeping in her shell, And in that sleep, She dreams the world, and dreams us all as well".


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.08.2002 13:05 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 13.05.2002 03:00
Viestit: 395
Paikkakunta: Halikiv, Helsinki
Ongelmaan on olemassa ratkaisu: kirjoita lisää myyttejä, greggauksesta huolimatta. Siinäpä saadaan ainakin uusia ideoita, jotka joku voi vaikka hyväksyä!

_________________
Acipenser Sturio


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.08.2002 16:11 
Poissa
Keisari
Keisari
Avatar

Liittynyt: 25.01.2002 03:00
Viestit: 557
Paikkakunta: Jyväskylä
Lainaa:
Ongelmaan on olemassa ratkaisu: kirjoita lisää myyttejä, greggauksesta huolimatta. Siinäpä saadaan ainakin uusia ideoita, jotka joku voi vaikka hyväksyä!


Nimenomaan. Nyt on ainakin vapautta toteuttaa omia ideoita, eikä tarvitse täysin lähteisiin turvautua.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 22.08.2002 15:00 
Poissa
Mestarinillittäjä
Mestarinillittäjä
Avatar

Liittynyt: 27.02.2002 03:00
Viestit: 637
Paikkakunta: Vantaa
Koulu alkaa -> Ei pysty!

Kertokaa toki jos joku näitä myyttejä kehittää.

_________________
"The Cosmic Dragon unborn lies, still sleeping in her shell, And in that sleep, She dreams the world, and dreams us all as well".


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.08.2002 16:27 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi
Avatar

Liittynyt: 12.03.2002 03:00
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Entäpä unilohikäärmeet? Nehän ovat tosilohikäärmeen unia ja voivat olla joko täysin eläimen tasolla tai jopa nerokkaan velhon vertaisia järjenjuoksussaan. Miten näiden tosilohikäärmeiden ominaisuudet heijastuvat heidän uniinsa? Riippuuko unen äly tosilohikäärmeen unen laadusta vai kenties sen henkisesta tilasta?

Nostaisiko vihainen ja ärtynyt kärmes ulos itsestään eläimellisen raivoavan unilohikäärmeen ja seesteinen tosilohikäärme taasen älykkään ja jopa diplomaattisen otuksen?

Entä vaikuttaako tämä teoreettinen kehitysvaihe tosilohikäärmeen uniin ja tätä kautta unikäärmeeseen?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.08.2002 17:48 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Wildor:
Miten näiden tosilohikäärmeiden ominaisuudet heijastuvat heidän uniinsa? Riippuuko unen äly tosilohikäärmeen unen laadusta vai kenties sen henkisesta tilasta?

Unilohikäärmeet ainakin Gloranthan olentojen ja salaisuuksien mukaan muodostuvat tosilohikäärmeiden alitajuisesti torjumista ajatuksista ja tämän vuoksi unilohikäärmeillä on taipumusta olla ilkeitä, pahantahtoisia ja ahneita. Tämän vuoksi siis voisi hyvinkin ajatella unilohikäärmeiden luonteiden vaihtelevan sen luovan tosilohikäärmeen mukaan, mutta tosilohikäärmeen luonteeseen verrattuna unilohilohikäärmeen luonne olisi aika vastakkainen.

Entä vaikuttaako tämä teoreettinen kehitysvaihe tosilohikäärmeen uniin ja tätä kautta unikäärmeeseen?

En varmaankaan ottaisi omaan Gloranthaani mitään erityistä tosilohikäärmeiden kehityssysteemiä, sillä näen tosilohikäärmeet jossakin määrin jumaliin verrattavina otuksina. Tuntuisi aika hassulta ryhtyä jumalillekaan väsäilemään kehitysvaiheita. Sen sijaan muutosta kyllä voi tapahtua ja tosilohikäärmeet voivat varmasti saavuttaa uusia voimia, kuten jumalatkin. Joidenkin tosilohikäärmeiden uskotaan jopa käyttävän myyttisten lohikäärmeiden voimaa, kuten vaikkapa vesitosilohikäärme Thrunhin Da. Joka tapauksessa unissa ovat minun nähdäkseni olennaisia lohikäärmeiden torjutut ajatukset.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 28.08.2002 14:25 
Poissa
Mestarinillittäjä
Mestarinillittäjä
Avatar

Liittynyt: 27.02.2002 03:00
Viestit: 637
Paikkakunta: Vantaa
Unilohikäärmeet kuvataan tosiaan usein pahantahtoisina juuri siitä syytä, että ne kuvastavat tosilohikäärmeiden tukahdutettuja tunteita. Lohikäärmeet ja dracoliskot liitetäänkin tunteisiin ja niiden täydelliseen hallintaan, joten omasta mielestäni tuo on hyvä idea.

Toisaalta olikohan riimumestarin kirjassakin mainitaan myös hyväntahtoisia unilohikäärmeitä. Tuli vain mieleen, että olisivatkohan nuo sitten "pahojen" lohikäärmeiden hyviä unia. Lohikäärmeet ovat kuitenkin mielestäni tunteiden suhteen "täydellisiä", joten tuo ei varmaankaan olisi kovin mahtava idea. :)

Tuon uneksivan tosilohikäärmeen tilalla on varmastikin merkitystä unilohikäärmeen muotoon ja luonteeseen. Jos tosilohikäärme on jostakin syystä kevyemmässä unessa ja tietoisempi ympäristöstään, unilohikäärmekin on varmasti enemmän tosilohikäärmeen kaltainen. Ehkäpä joku voisi tuolloin nähdä unilohikäärmen kärsimättömänä etsimässä unen häiritsijää tosilohikäärmeen lähettyviltä. Jos joku pystyisi oikeasti kiinnittämään nukkuvan tosilohikäärmeen huomion, niin luulisin, että unilohikäärme olisi tuolloin tosilohikäärmeen "puhemies".

_________________
"The Cosmic Dragon unborn lies, still sleeping in her shell, And in that sleep, She dreams the world, and dreams us all as well".


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 28.08.2002 14:40 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 13.05.2002 03:00
Viestit: 395
Paikkakunta: Halikiv, Helsinki
Lainaa:
Tuon uneksivan tosilohikäärmeen tilalla on varmastikin merkitystä unilohikäärmeen muotoon ja luonteeseen. Jos tosilohikäärme on jostakin syystä kevyemmässä unessa ja tietoisempi ympäristöstään, unilohikäärmekin on varmasti enemmän tosilohikäärmeen kaltainen. Ehkäpä joku voisi tuolloin nähdä unilohikäärmen kärsimättömänä etsimässä unen häiritsijää tosilohikäärmeen lähettyviltä. Jos joku pystyisi oikeasti kiinnittämään nukkuvan tosilohikäärmeen huomion, niin luulisin, että unilohikäärme olisi tuolloin tosilohikäärmeen "puhemies".


Tuosta tuli mieleeni mielenkiintoinen lohikäärmetarina, jonka löysin netistä. Kannattaa tutustua, se on täällä.

_________________
Acipenser Sturio


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 28.08.2002 16:46 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Chividal:
Toisaalta olikohan riimumestarin kirjassakin mainitaan myös hyväntahtoisia unilohikäärmeitä. Tuli vain mieleen, että olisivatkohan nuo sitten "pahojen" lohikäärmeiden hyviä unia. Lohikäärmeet ovat kuitenkin mielestäni tunteiden suhteen "täydellisiä", joten tuo ei varmaankaan olisi kovin mahtava idea.

Gloranthan olennoissa ja salaisuuksissa ainakin mainitaan ystävällisistä ja hyväntahtoisista unilohikäärmeistä. Kuulostaisi aika luontevalta, että nämä olisivat juuri pahantahtoisten lohikäärmeiden unia ja nämä lohikäärmeet siis torjuisivat armolliset, maallista rikkautta halveksivat ja rauhantahtoiset tunteensa. Tietysti pahantahtoisuus voi olla aika suhteellista ja varmastikin auringonpalvojat näkisivät hyvin helposti Mustan lohikäärmeen pahantahtoisena ja peikot taas hyväntahtoisena. Ehkä siis tässä mielessä "hyvien" unilohikäärmeiden määrite voisi olla aika kulttuurillisesti häilyväkin. Toisaalta jos huhut kaoottisesta tosilohikäärmeestä pitävät paikkansa, voi vain kuvitella, millaisia unilohikäärmeitä tällainen olento loisi torjuessaan epämieluisia tunteitaan.

Siitä olen kyllä melko varma, etteivät lohikäärmeet ole niin suuresti maailman yläpuolella, etteikö heillä olisi tiettyjä asenteita toisia olentoja kohtaan. Mustan lohikäärmeen yhteydet peikkoihin ovat aika tunnetut, merilohikäärme Thrunhin Da (tai Thurin Dha; tämä lienee lohikäärmeen nimen toinen versio) luultavimminkin suhtautuu ystävällisesti Zabdamareja vastaan taisteleviin ihmisiin, Arokan suhtautuminen lienee vihamielistä orlantheihin, jne. Aivan samalla tavallahan jumalatkin suhtautuvat erilaisiin asioihin - ja myös lohikäärmeisiin. :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.08.2002 14:22 
Poissa
Mestarinillittäjä
Mestarinillittäjä
Avatar

Liittynyt: 27.02.2002 03:00
Viestit: 637
Paikkakunta: Vantaa
Lainaa:
Tuosta tuli mieleeni mielenkiintoinen lohikäärmetarina, jonka löysin netistä. Kannattaa tutustua, se on täällä.


Ei paha tarina. Enpä ollut muuten missään kuullut edes tuota kosmisen lohikäärmeen unta. Yksi hyvä lohari mytologia juttu lisää! Nuo unet taitavan muutenkin olla kovin tärkeitä lohikäärmeille. Niinhän tuossakin sanottiin, että The Dragon is The Dreamer. Tietääkö joku, onko dracoliskojen uneksinnasta hyvää matskua. Dragonewt dream on käsitteenä tuttu, mutta enpä ole sen paremmin perehtynyt, apua?

Lisäksi eikös jossakin itäisillä saarilla harrasteta jonkinlaista unimagiaa? Onkohan sillä mitään yhteyksiä lohikäärmeisiin?

_________________
"The Cosmic Dragon unborn lies, still sleeping in her shell, And in that sleep, She dreams the world, and dreams us all as well".


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com